• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αλαζόνες και αδίστακτοι

May 31, 2023 1009

ΠΗΓΗ:  Eksegersi.gr

«Βρισκόμαστε εδώ λόγω της νάρκης της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν έχουμε μια σταθερή, πολιτική, αυτοδύναμη κυβέρνηση κι αυτός είναι ένας από τους λόγους, υπάρχουν κι αρκετοί άλλοι, που το συντομότερο δυνατόν πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Ιουνίου».

Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Σκέρτσος για την επί δύο συνεχείς μέρες κατάρρευση της ψηφιακής πλατφόρμας της «τράπεζας θεμάτων». Για μας, βέβαια, το μείζον δεν είναι η κατάρρευση της πλατφόρμας αλλά αυτή καθαυτή η «τράπεζα θεμάτων». Το έχουμε ήδη σχολιάσει (δείτε εδώ), όμως η δήλωση Σκέρτσου έχει ξεχωριστή σημασία.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα γελοίο ψέμα. Τι ευθύνη μπορεί να έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών για την κατάρρευση του συστήματος; Η υπηρεσιακή κυβέρνηση «προσφέρει» μόνο υπουργούς που απλά κάθονται σε μια καρέκλα και περιμένουν να περάσουν οι μέρες. Ο μηχανισμός είναι εξ ολοκλήρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι γενικοί γραμματείς παρέμειναν στις θέσεις τους και η διοικητική ιεραρχία είναι αυτή που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Χρειάζεται, λοιπόν, πολύ θράσος να ρίχνεις την ευθύνη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δηλαδή αν ήταν υπουργοί η Κεραμέως και ο Πιερρακάκης, δε θα έπεφτε η πλατφόρμα; Τι ακριβώς θα έκαναν; Στις ίδιες υπηρεσίες δε θα απευθύνονταν; Από μια άποψη τους λες και τυχερούς που δεν έσκασε η υπόθεση στα χέρια τους. Και βέβαια, χρειάζεται θράσος για να ρίχνεις την ευθύνη στο εκλογικό σύστημα. Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να σχολιαστεί, πέραν της εμφανούς γελοιότητας των δηλώσεων Σκέρτσου, είναι η πηγή της. Τώρα δεν μπορείς να πεις ότι η ΝΔ και το περιβάλλον του Μητσοτάκη είναι στριμωγμένοι, επειδή αγωνιούν για το εκλογικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να κάνουν γκάφες. Oυτε η αποδεδειγμένη πολιτική ανεπάρκεια του πρώην γενικού διευθυντή του ΣΕΒ μπορεί από μόνη της να εξηγήσει αυτή την τοποθέτηση.

Την εξήγηση πρέπει να την αναζητήσουμε στην αλαζονεία των νικητών αυτής της φάσης του εξουσιαστικού παιχνιδιού. Θεωρούν τον ελληνικό λαό ένα τσούρμο ηλίθιων, έτοιμο να αποδεχτεί κάθε απιθανότητα που θα του σερβίρουν. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πόσο αδίστακτοι είναι. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουν κάθε κρατικό και εργοδοτικό έγκλημα. Με τον ίδιο τρόπο θα θελήσουν να επιβάλουν κάθε αντιλαϊκό και αντεργατικό μέτρο. «Θα γίνει έτσι, γιατί έτσι γουστάρουμε», αυτός είναι ο πυρήνας πίσω από την εξωφρενικά γελοία άποψη του Σκέρτσου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search