• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αμερικανική “απόβαση-κατάληψη” στην Αλεξανδρούπολη: Έρχονται 3.000 στρατιώτες και 800 οχήματα...

July 18, 2020 1009

Η Ελλάδα μετατρέπεται ολοταχώς και σε όλο και μεγαλύτερο βάθος, σε άβουλο αμερικανικό αντιρωσικό στρατιωτικό όχημα και οικόπεδο.

Η Ελλάδα αναγορεύει, χωρίς αιτία, χωρίς ούτε καν πρόσχημα, σε εχθρό μια μεγάλη χώρα, όπως η Ρωσία, για να στηρίξει, μόνη αυτή στην περιοχή μας, την απέλπιδα παρουσία μιας φθίνουσας υπερδύναμης, των ΗΠΑ, η οποία μας επιφυλάσσει την τύχη του ακρωτηριασμένου δορυφόρου της Τουρκίας,ως αντάλλαγμα προς την τελευταία για να κρατήσει σε ανεκτά φιλικά επίπεδα την σχέση μαζί της. 

Ε.Ε και ΗΠΑ δεν μπορούν να υπάρξουν και να προωθούν σε εκείνο ή τον άλλο βαθμό τα συμφέροντα τους στην περιοχή, παρά μόνο δια μέσω της Τουρκίας. Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα ,κολλημένη ως στρείδι στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, στην ουσία ακολουθεί την τέλεια στρατηγική παράδοσής της στην Τουρκία και αυτοκτονίας της.

 Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

Αμερικανική απόβαση στην Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 3.000 αμερικανοί στρατιώτες και τουλάχιστον 800 οχήματα και λοιπός εξοπλισμός πρόκειται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το διήμερο 23 με 24 Ιουλίου.

Η τεράστια αυτή αμερικανική δύναμη, για τα δεδομένα της πόλης αλλά και της Ελλάδας, πρόκειται να συμμετάσχει στην άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιχείρηση παρά για άσκηση, αφού στην πραγματικότητα η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων διαρκεί περί τους 9 μήνες, οι οποίοι και πραγματοποιούν ασκήσεις σε 17 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Όπως τονίζεται πρόκειται για την αντίδραση του ΝΑΤΟ απέναντι σε μια «ενδεχόμενη ρωσική επιθετικότητα».

 

 

Όπως αναφέρεται στην Αλεξανδρούπολη  και στο νέο τερματικό εμπορικό σταθμό του λιμανιού της πόλης, πρόκειται να καταπλεύσει το μεγαλύτερο σκάφος το Endurance  (Ro-Ro) που έχει δέσει έως τώρα μήκους 264 μέτρων, της αμερικανικής εταιρείας ARC.


Αυτό θα μεταφέρει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των ανδρών του αμερικανικού Στρατού οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν είτε οδικώς είτε σιδηροδρομικώς στην Ρουμανία και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ της ανατολικής Ευρώπης για την επιχείρηση  ATLANTIC RESOLVE.

Πέρυσι το λιμάνι το Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετατρέπεται σε ΝΑΤΟϊκό κόμβο, είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά 2.500 Αμερικανών στρατιωτών επίσης  για την ίδια επιχείρηση  του ΝΑΤΟ.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, και το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον (ουσιαστικά μόνο οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται) για  τον επικείμενο διαγωνισμό πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης όπως και η παραχώρηση του προβλήτα «Φίλιππος Β΄» στον εμπορικό λιμένα Καβάλας.

Φέτος η αμερικανική παρουσία αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

 

 

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα, μετατρέπεται σε hub του ΝΑΤΟ με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή,

Αυτό γιατί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και αντιδρώντας στη νέα τεράστια επιχείρηση του ΝΑΤΟ (η αμερικανική συμμέτοχη θα φτάσει στους 6.000 συνολικά άνδρες και γυναίκες) διέταξε αιφνιδίως τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιθεωρήσεων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών προκειμένου να αποτιμηθεί η ικανότητα του στρατού και να διασφαλισθεί η ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Ο Στρατός, η Αεροπορία και το Ναυτικό, της Ρωσίας κυρίως οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού, θα λάβουν μέρος σε 56 τακτικά γυμνάσια σε 35 χερσαίες και 17 ναυτικές βάσεις κυρίως στις περιοχές της Μαύρης και της Κασπίας θάλασσας.

«Συνολικά, 149.755 άνδρες, 26.820 όπλα και εξοπλισμοί, 414 αεροσκάφη, 106 πλοία θα υποβληθούν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση», ανέφερε το υπουργείο. Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να διασφαλίσουν «την ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας όπου υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατίας» και να προετοιμάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία “Καύκασος 2020” που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search