• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επέτειος δολοφονίας Α. Γρηγορόπουλου με όργιο κυβερνητικής βίας - καταστολής και μαζικές (πάνω από 110) συλλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ

December 07, 2020 381
 
 

Εκστρατεία τρόμου ενάντια στη νεολαία και το λαό οργάνωσε πανελλαδικά η κυβέρνηση τη μέρα μνήμης της στυγερής δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου από την αστυνομία. Περισσότερες από 110 συλλήψεις είναι ο απολογισμός της 12ης επετείου από την ημέρα που ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.

Με την καθολική απαγόρευση συγκεντρώσεων «καθ΄ άπασαν την επικράτειαν» να τίθεται σε ισχύ για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα (η προηγούμενη φορά ήταν το τετραήμερο της 17ης Νοεμβρίου), δρακόντειες δυνάμεις της ΕΛΑΣ είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το πρωί σε όλο το κέντρο και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, καθιστώντας την περιοχή απροσπέλαστη ακόμα και για πολίτες που προσπάθησαν να αφήσουν ένα λουλούδι ή να καταθέσουν στεφάνι στο σημείο της δολοφονίας. 

Δεν έλειψαν βέβαια οι σκηνές αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας. Άνδρας των ΜΑΤ καταγράφηκε να καταστρέφει ανθοδέσμη που κατάφερε να αφήσει πολίτης στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ άλλοι άνδρες της ΕΛΑΣ καταγράφηκαν να εισβάλλουν σε πολυκατοικία και να πετούν εντός της χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μάλιστα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Συνολικά, σε διάφορες περιοχές του κέντρο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 προσαγωγές οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και παράλληλα εκλεγμένοι σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, συνδικαλιστές, ακόμα και εν ενεργεία υγειονομικοί, αποδόθηκαν κατηγορίες βάσει το 285ΠΚ, περί μη τήρησης των μέτρων για μη διασπορά του κορωνοϊού. Και αυτό ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, τουλάχιστον στη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν κάποιοι εκ των συλληφθέντων (οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη), οι συνθήκες ήταν άκρως επικίνδυνες για διάδοση του επικίνδυνου ιού, με τουλάχιστον 25 άτομα να στοιβάζονται ανά όροφο. Μεταξύ των συλληφθέντων, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Πάντως, παρά την απαγόρευση και την απειλή των συλλήψεων και προστίμων, δεκάδες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια, με τους διαδηλωτές να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Καρδίτσα, Αγρίνιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Καλαμάτα και αλλού. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εκτός του κέντρου, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Σμύρνη, Αγία Παρασκευή, Σκοπευτήριο Καισαριανής, Περιστέρι, Αργυρούπολη, Κερατσίνι, Κυψέλη, Πατήσια και άλλες περιοχές.

Σε συνθήκες απόλυτου συνωστισμού οι συλληφθέντες για «παράβαση των μέτρων για τον κορωνοΐό»

Σε συνθήκες συνωστισμού κρατούνταν επί ώρες οι περίπου 80 διαδηλωτές από περιοχές των Εξαρχείων, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν «τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος», στη ΓΑΔΑ.

Και αυτό την ίδια στιγμή και οι 110 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, για τη μη τήρησης μέτρων προστασία από τον covid.

Σύμφωνα με καταγγελίες, σε κάθε όροφο βρίσκονται στοιβαγμένοι περισσότεροι από 25 πολίτες, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν για ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί τροφή και νερό. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παράλληλα δεν επετράπη στους προσαχθέντες να έρθουν σε επικοινωνία με δικηγόρους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε χώρο της διεύθυνσης Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη, βρίσκονται μέλη και στελέχη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του ΚΚΕ μλ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές και υγειονομικοί, καθώς και οι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα οι δύο νομικοί ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους καταγγέλλουν για την παράνομη σύλληψή τους και την παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της δικηγορικής παράταξης «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, «η αστυνομία δεν τηρεί παρα ελάχιστα μέτρα, οδηγούνται ανά δύο στη Σήμανση και οι διαδικασίες θα τελειώσουν αργά τη νύχτα. Οι δικηγόροι που συνελήφθησαν, Θ. Καμπαγιαννης και Κ.Παπαδακης, στην απολογίες τους κατήγγειλαν αξιοποινες και πεθαρχικα ελεγκτές πράξεις του Αρχηγού Γαδα και κάθε άλλου υπεύθυνου, για παράβαση καθήκοντος (αρ. 34 κωδ. περί δικηγόρων) και 285 ΠΚ για τη μη τήρησης μέτρων προστασία από το covid στο χώρο της κράτησης.»


Συνήγοροι οικογένειας Φύσσα: Κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσιας υγείας
Σκληρή ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, την επίκληση της πανδημίας ως πρόσχημα αλλά και τις προσαγωγές των δικηγόρων Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη εξέδωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. «Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους» σημειώνεται μεταξύ άλλων.
Ολόκληρη η κοινή δήλωση:

Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο.

Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των ΜΑΤ.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.

Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα

Ανδρέας Τζέλλης

Χρύσα Παπαδοπούλου

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Ειρήνη Μπολάνου

Νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις πρώτες πρωινές ώρες για μία μικρή κίνηση μνήμης και τιμής τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές ακόμη και δικηγόρων, στοιβάζοντας τους προκλητικά σε κλούβες.

Η αστυνομία αρχικά εμπόδιζε ακόμα και δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ να προσεγγίσουν το μνημείο, ενώ έπειτα προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές.

«Γίνεται προσαγωγή ανθρώπων που τηρούσαν τα μέτρα, ζητούσαν να πάνε να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο. Με παραδοχή από το αρμόδιο όργανο πως δεν παραβίαζαν τα μέτρα. Προσάγουν δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Ο μόνος κίνδυνος να μην τηρηθούν τα μέτρα είναι μέσα στις κλούβες. Δεν έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, αλλά με καθαρό αποκλεισμό» δήλωσε ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, ενώ λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία προχώρησε στη προσαγωγή του καθώς και στη προσαγωγή του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.

Ακόμη προσήχθησαν: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημ.σύμβουλος Αθήνας, Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Χρίστος Αργύρης, μέλος γ.σ της ΑΔΕΔΥ, Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός και μέλος του δ.σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, Δήμητρα Δασκαλάκη, δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Κατερίνα Πατρικίου, μέλος δ.σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, Νίκος Αλεξανδράτος, κοινοτικός σύμβουλος Αθήνας και πολλά ακόμη μέλη τους Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, υγειονομικούς, συνδικαλιστές/τριες, φοιτητές/τριες, αγωνιστές/τριες της επαναστατικής αριστεράς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search