• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το νέο πραξικόπημα της Ν. Κεραμέως: Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς αιρετούς!

December 09, 2020 1081

 

Ένα ακόμα μάθημα αυταρχισμού ακόμα πιο ακραίο στα όρια του θεσμικού πραξικοπήματος από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Υπηρειακά συμβούλια χωρίς αιρετούς και στα οποία τοποθετεί όποιον της αρέσει!

Με δύο άρθρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση (από αυτά που προστέθηκαν εκ των υστέρων και δεν είχαν περιληφθεί στη διαβούκευση) η υπουργός Παιδείας προχωρά ένα βήμα ακόμα μετά από τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών-παρωδία που οδήγησαν σε παραιτήσεις αιρετών, και προβλέπει ότι αν παραιτηθούν οι αιρετοί, το ΥΠΑΙΘ θα συστήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια με διευθυντές ή όποιους εκπαιδευτικούς βρει!

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων του άρθρου 1 του ΠΔ 1/2003 (Α1) με τον ορισμό ως μελών τους, τακτικών και αναπληρωματικών,  αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, λόγω μη ανάδειξής τους ή μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του  διορισμού τους ή παραίτησής τους  ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται μετά από αντικατάσταση εκείνων από τα αιρετά  μέλη, τακτικά ή αναπληρωματικά, που ελλείπουν από ισάριθμους διευθυντές σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και από  προϊσταμένους Εκπαιδευτικών ή υποστηρικτικών δομών ή σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ή από μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, κατά περίπτωση.

Για μια ακόμα φορά η ΥΠΑΙΘ, η εκλεκτή των ιδιωτικών σχολείων,   αποδεκνύεται «τυφλή τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ εστί”.

Μετά τις εκλογές – παρωδία στις 7 Νοέμβρη για τα ΥΣ που εξελίχθηκαν σε Βατερλώ για την Ν. Κεραμέως με ποσοστό αποχής περίπου 93%, έρχεται τώρα να θεσμοθετήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια, χωρίς αιρετούς με διευθυντές ή όποιους εκπαιδευτικούς βρει!

Βεβαίως δεν είναι προσωπική επιλογή, αλλά συνολικά της κυβέρνησης που αξιοποιώντας την πανδημία επιβάλλει στην κοινωνία χουντικές συνθήκες ζωής.

Ωστόσο το μάθημα της 7ης Νοεμβρίου στην εκπαίδευση πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους εργαζόμενους. Η αποχή που κήρυξε η εκπαιδευτική κοινότητα ήταν η καλύτερη απάντηση στα κυβερνητικά δολώματα. Ο δρόμος του ενιαίου παρατεταμένου αγώνα, όσο δύσκολος και αν είναι, είναι μονόδρομος

Οι νέες διατάξεις για Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς αιρετούς

1.png

2.png

 

 

 

3.png

4.png

 

Γιώργος Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search