• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανακοινώθηκε η μείωση της ύλης - Το επίσημο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ - Αντιδράσεις

January 08, 2021 458

 

 
 

Ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας τη μείωση της εξεταστέας ύλης των εξεταζόμενων μαθημάτων στις Πανελλήνιες 2021 

 

Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις Παελλήνιες εξετάσεις 2021, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πέρα από τις εύηχες διακηρύξεις του ΥΠΑΙΘ η αλήθεια είναι ότι υπολογίζει ως διδαχθείσα ύλη αυτή που διδάσκεται μέσω τηλεκπαίδευσης. Δεν είναι ουσιαστικά διδαχθείσα, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η πλειονότητα των μαθητών δεν μπορεί για διάφορους λόγους να παρακολουθήσει. Για άλλη μια φορά οι διδάσκοντες παραμερίζονται με την έννοια ότι δεν έλαβαν υπόψη στο ΥΠΑΙΘ μέχρι ποιο σημείο της ύλης έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο. Έτσι αναμένονται να διαμορφωθούν αφόρητες συνθήκες πίεσης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές "για να βγει η ύλη". Το σίγουρο είναι ότι σε πιο δυσμενή θέση θα βρεθούν οι μαθητές από τις φτωχότερες κοινωνικές τάξεις και στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Για αυτό και αναμένονται ποικίλες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα. 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search