• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

March 10, 2021 367

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά τα Πανεπιστήμια στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας. 

Φοιτητές, αλλά και μαθητές διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί για τα ΑΕΙ, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για τα επεισόδια που συνέβησαν στο ΑΠΘ, ενώ ζητούν και την ικανοποίηση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Στους δρόμους και πάλι βρέθηκαν σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικοί, που προχώρησαν σε δυναμικές διαδηλώσεις από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από τα Ιωάννινα μέχρι την Κρήτη και την Κομοτηνή καταγγέλλοντας τους νόμους Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστούν. 

Βασικό αίτημα είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η ανατροπή των νόμων Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για την άγρια αστυνομική καταστολή των τελευταίων ημερών. 

φοιτητική πορεία

Η πορεία στην πρωτεύουσα ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνέχισε στη Βουλή με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν δυναμικά συνθήματα, όπως τα εξής: “εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη”, «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και να τραγουδούν Χικμέτ – Μικρούτσικο: «είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε». «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως» γράφει ένα από τα πλακάτ.

Εκπαιδευτικός Όμιλος Φοιτητική Πορεία

Με μαζικό μπλοκ συμμετείχε στην πορεία από κοινού ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία

Εκπαιδευτικός Όμιλος και Φοιτητική Πορεία

Το φοιτητικό κίνημα διαμαρτύρεται τους τελευταίους μήνες για τις αλλαγές στην Παιδεία, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και φοιτητών – μαθητών.

Εκπαιδευτικός Όμιλος και Φοιτητική Πορεία

Η νέα κινητοποίηση γίνεται μία μέρα μετά την προκλητική παρουσία ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ έξω από το Πάντειο κατά τη διάρκεια συνέλευσης φοιτητών και δύο 24ωρα μετά την επιχείρηση – φιάσκο της αστυνομίας να «χτυπήσει» τη φοιτητική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Pl

 

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε στις 11/2 πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και μέλη της ομοσπονδίας γονέων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, βγήκαν στο οδόστρωμα με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, ενώ μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή θα καταλήξουν στο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search