«Ελπίζοντάς το μυστικά…»

«Δεν ξέρω αλλά σκέφτομαι ότι αν ήμουν 16 χρονών μπορεί να ήθελα να παρτάρω μέχρι τα χαράματα αδιαφορώντας αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να πεθάνουν οι γέροι (ίσως και ελπίζοντάς το μυστικά) που οδήγησαν τον πλανήτη στην κατάσταση που βιώνει σήμερα. Πάλη των γενεών λέγεται», έγραψε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ'.

Κυνισμός και αποδοχή κυβερνητικής προπαγάνδας

Μια τέτοια τοποθέτηση από τη μια εκφράζει έναν ακραίο κυνισμό προς τους γέρους και μια προσπάθεια καλοπιάσματος των νέων και από την άλλη αθωώνει την κυβερνητική πολιτική και το αφήγημα των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης ότι για τους νεκρούς ευθύνονται τα κορονοπάρτι και όχι η αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας και εγκατάλειψης του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι άνθρωποι που πέθαναν, δεν πέθαναν από κορονοπάρτι, αλλά σε ένα  ποσοστό την άθλια κατάσταση του συστήματος υγείας και την έλλειψη ΜΕΘ. Όπως πολλοί, πάρα πολλοί, πεθαίνουν από άλλες ακόμα σοβαρότερες αρρώστιες (καρκίνο καδιά κλπ) από έλλειψη ιατρικής περίθαλψης. 

Απόσυρση

Η ανάρτηση αυτή αποσύρθηκε τελικά από την κα Χατζησοφιά και σε νεότερη ανάρτησή της προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα κάνοντας λόγο για άστοχη ανάρτηση και αποτυχημένο ειρωνικό σχόλιο εκ μέρους της, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.

«Ήτανε προφανώς άστοχη η χθεσινή ανάρτηση μου. Ζητώ συγνώμη εάν άθελα μου προσέβαλα κάποιους. Ήταν ένα αποτυχημένο αλλά ειρωνικό σχόλιο για όλους εμάς, τους μεγαλύτερους. Κατανοώ την ασφυξία που νοιώθουν οι νέοι μετά από τόσους μήνες ατελέσφορου εγκλεισμού από τις κυβερνητικές παλινωδίες. Αυτό όμως που ουσιαστικά ήθελα να πω ήταν ότι σ αυτές τις συγκεντρώσεις παρεισφρέουν και αντικοινωνικά στοιχεία τα οποία αδιαφορούν για την υγεία και το καλό του κοινωνικού συνόλου» έγραψε χαρακτηριστικά. Αλλά και σε αυτή την ανάρτηση το μόνο για το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση είναι για τις "παλινωδίες" και όχι για την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας συνολικά.