• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο Ρουμπέτης, οι μαφίες και το κίνημα των παραλιών

August 11, 2023 1000
Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τιμούν και πάλι το δολοφονημένο στέλεχος της Greek Mafia Βασίλη Ρουμπέτη!   

Πριν λίγο καιρό στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου κάθονται οι μπράβοι της τοπικής μαφίας του τουρισμού, οι γκάνγκστερ των παραλιών του νησιού όπως τους χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χατζηδιάκος. Αυτοί που «…ελέγχουν τα πάντα όλα στο νησί… σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό...» σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Στην Άρτα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει ότι υποψήφιοι και ψηφοφόροι εκβιάζονται με κυρώσεις αν δεν ταχθούν υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου δημάρχου. Κι όμως δεν κουνιέται φύλλο, κανενός εισαγγελέα δεν ιδρώνει το αυτί.

Στην Βενετία, ένας τόνος κοκαΐνης βρέθηκε στα ύφαλα ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου. Είπαν πως ήταν δουλειά της Ντραγκέτα. Αλλά η υπόθεση «θάφτηκε».

Η μαφία είναι εδώ. Μαφιόζοι καταλαμβάνουν τους θεσμούς, τιμώνται για την «μαφιόζικη λεβεντιά» τους, διαπλέκονται με το κράτος.

Ιδού πως καταγράφεται η διαπλοκή μαφίας και πολιτικών στην εφημερίδα Εστία (28.6.2022): «Το καλοκαίρι του 2019 αλλοδαποί έκλεψαν το πορτοφόλι γόνου σημαντικού πολιτικού της πατρίδας μας, ενώ αυτός διασκέδαζε σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου. Στενός συνεργάτης του πολιτικού, ο οποίος γνώριζε άριστα πως και από ποιους διοικείται το διάσημο νησί των Κυκλάδων, απέφυγε να ενημερώσει την αστυνομία, για να αποφύγει το σκάνδαλο και μέσω άλλων καναλιών επικοινωνίας έστειλε τελεσίγραφο προς τους επικεφαλής των τριών ξένων μαφιών(σ.σ. γιατί όχι και προς την ελληνική;!), που λυμαίνονταν το νησί, να έχει επιστραφεί το πορτοφόλι μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας. Αλλιώς θα είχαν συνέπειες… Ακούγοντας τα μέλη της μαφίας από ποιον είχαν κλέψει… έσπευσαν να το επιστρέψουν και να ζητήσουν και συγγνώμη…»!

Ο συνεργάτης του σημαντικού πολιτικού δεν απευθύνεται στην αστυνομία, αλλά στην μαφία! Τους απειλεί, πως θα υποστούν συνέπειες αν δεν επιστρέψουν το πορτοφόλι! Αν το επιστρέψουν "όλα καλά"! Η μαφία ζητάει συγγνώμη! Συμπέρασμα: η μαφία μπορεί να κάνει τη δουλειά της αρκεί να μην ενοχλεί τους «δικούς»!

Η Μαφία έχει γίνει πλέον κανονικός οικονομικός και κοινωνικός θεσμός όπου δοξάζονται και τιμώνται δημόσια τα επιφανή στελέχη της, όπως ο Βασίλης Ρουμπέτης!

Όπως γράφαμε πρόσφατα στο artinews: «Ένας κόσμος ολόκληρος βρίσκεται στις υπηρεσίες της μαφίας: Έμποροι ναρκωτικών, τσιγάρων, προϊόντων μαϊμού, όπλων, λαθρέμποροι και διακινητές πετρελαίου, πλυντήρια μαύρου χρήματος (κέντρα διασκέδασης, αλυσίδες φούρνων, μικρομάγαζα, τράπεζες, ποδοσφαιρικές ομάδες, πρατήρια καυσίμων…). Μια ολόκληρη παρα-οικονομία που διαπλέκεται με τη «νόμιμη» οικονομία. Μια «επιχειρηματική μαφία» που ελέγχει ποικίλες επιχειρήσεις, μίντια, δημοσιογράφους, ποδοσφαιρικές ομάδες, πολιτικούς, κυβερνήσεις, που διαχειρίζεται, που οργανώνει, που συσσωρεύει, που υπαγορεύει νόμους, κάνει συμβιβασμούς, συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις, οργανώνει διαμεσολαβήσεις, που λειτουργεί σαν ένα δεύτερο κράτος (ένα παρα-κράτος).

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο σε άρθρο του στην ολλανδική εφημερίδα "NRC" αποδίδει τη δολοφονία ενός Ολλανδού δημοσιογράφου στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού συστήματος της Ολλανδίας που λειτουργεί σαν φορολογικός παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τις εταιρείες: Fiat, Ferrari, τον όμιλο Mediaset, τα υποκαταστήματα του eBay, τα κεντρικά γραφεία της Google, είκοσι έξι εταιρείες Nike…». Και καταλήγει: «…το βρώμικο χρήμα τρέχει στις ίδιες πλατφόρμες, χωρίς κανόνες, με το χρήμα του σύγχρονου καπιταλισμού…». Αυτός είναι ο σημερινός «μαφιόζικος καπιταλισμός».

Οικονομία και παραοικονομία, κράτος και παρα-κράτος λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία: επιφανείς οικονομικοί παράγοντες αγκαλιά με μπράβους της νύχτας, εμπόρους ναρκωτικών, παιδοβιαστές, προαγωγούς, αλλά και με πολιτικούς, δημοσιογράφους, την Εκκλησία, την αστυνομία, το κράτος. Η ελληνική κοινωνία «ζέχνει» πλέον μαφία τύπου νότιας Ιταλίας και οι μαφιόζικες «αρχές» γίνονται οι κυρίαρχες πολιτιστικές αξίες της κοινωνίας.

Αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο, ο πολιτισμός της Μαφίας και το συμβολικό της σύμπαν γίνεται κυρίαρχο.

Ο Giuseppe Pitrè, ειδικός στις λαϊκές παραδόσεις της Σικελίας, αναφέρεται στις «αξίες της μαφίας»: ένα συγκεκριμένο όραμα ζωής, τους κανόνες συμπεριφοράς κι έναν τρόπο απονομής δικαιοσύνης έξω από τους νόμους και το κράτος. 

Ο πολιτισμός της μαφίας αναφέρεται στις παραδοσιακές, λαϊκές αξίες που χρονολογούνται από πολύ παλιά και τις οποίες χρησιμοποιεί προσαρμόζοντάς τες στη δική της πραγματικότητα, στον δικό της σκοπό. Η ομερτά (αυτήν ακολουθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και οι Κροάτες νεοναζί δολοφόνοι του Μιχάλη), η μπέσα, ο τσαμπουκάς, η μαγκιά, η δύναμη, η ματσίλα, ο ρατσισμός κ.ά. είναι η «μαφιόζικη ευαισθησία», είναι οι αρχές της μαφίας που μετατρέπονται από αρνητικές σε θετικές «αξίες», οι οποίες καλλιεργούνται στον «κόσμο της νύχτας» αλλά και στους «οπαδικούς στρατούς» των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Για να επιβεβαιωθεί και πάλι ο δολοφονημένος δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ που τόλμησε να πει «…πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.».

Αυτό είναι το ολοκληρωμένο σύστημα του μαφιόζικου καπιταλισμού και το πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενό του.

Γι’ αυτό λέω ότι το «κίνημα των παραλιών» δεν διεκδικεί μόνο την ελευθερία του δημόσιου χώρου, αλλά στρέφεται και ενάντια σ’ αυτούς που τον ελέγχουν, ενάντια στις μαφίες, ενάντια στον γενικευμένο μαφιόζικο καπιταλισμό που μας ρημάζει τις ζωές …

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search