• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις "συμβουλές" Μπαλάσκα "προς γυναικοκτόνους"

June 19, 2021 591


Υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού που ξεκίνησε χθες με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τίθεται έκπτωτος συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την μεταχείριση του δράστη αν από την αρχή ομολογούσε την πράξη του. Χαρακτηριστικά είπε, πως εάν ο δολοφόνος, έπαιρνε την αστυνομία κατευθείαν για να ομολογήσει το έγκλημά του, «δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή».


Υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού που ξεκίνησε χθες με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τίθεται έκπτωτος συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την μεταχείριση του δράστη αν από την αρχή ομολογούσε την πράξη του.

Οι επίμαχες δηλώσεις του αστυνομικού θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο ίδιος, πάντως, με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του, σημειώνοντας ότι θα προσφύγει στη ποινική και αστική δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος με υπεροπτικό ύφος για την «επιτυχία» της ΕΛΑΣ μετά την εξιχνίαση της γυναικοκτονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον 32χρονο σύζυγό της εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Κοινωνία Μega».

Με πρωτοφανή έπαρση ο κ. Μπαλάσκας χαρακτήρισε «ανοησίες» τα όσα είχαν κυκλοφορήσει μέχρι χθες στη δημοσιότητα, ενώ σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ ήξερε από την αρχή ότι αυτός είναι ο δολοφόνος.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε διάχυτη οργή σε όσους τον άκουσαν στη συνέχεια, ήταν η εξοργιστική του προσπάθεια να δώσει… οδηγίες διαφυγής σε επίδοξους γυναικοκτόνους.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο για το τι δείχνει η στάση του να κάνει 8 ώρες να ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, εκείνος απάντησε με την εξής προκλητική φράση:

«Είναι βλάκας. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του, αν ήταν “τά ‘χασε και τρελάθηκε”, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, “χωρίς να το θέλω”, “πρότερος έντιμος βίος”, χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε, έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα; Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε.». 

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search