• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΟΑΣΚ: Επικίνδυνες συνέπειες από τις ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών

October 26, 2021 3983

 

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων  Κέρκυρας αναφέρει:

“Για μία ακόμα φορά ένα καθ όλα αναμενόμενο καιρικό φαινόμενο, μία φθινοπωρινή καταιγίδα, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία του λαού σε πολλές περιοχές της χώρας και συνοδεύεται από πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές λαϊκών περιουσιών.
Το νησί μας και αυτό βίωσε για μία ακόμα φορά τις επικίνδυνες συνέπειες από τις ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών. Ένα έντονο καιρικό φαινόμενο βροχόπτωσης ήταν ικανό να αποκαλύψει με τον χειρότερο τρόπο την παραπάνω πραγματικότητα.
Στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως αιτία των καταστροφών την “ένταση” των καιρικών φαινομένων ή την “κλιματική αλλαγή”. Οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, η προστασία της ζωής και της υγείας του λαού είναι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και δείχνουν πως το κράτος είναι αποτελεσματικό για την διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου, αναποτελεσματικό για την προστασία και τις ανάγκες του λαού.
Τα μπαζωμένα ρέματα, η τσιμεντοποίηση, η έλλειψη ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδατορεμάτων και γενικότερα του συνόλου της λεκάνης απορροής κάθε περιοχής, είναι εκφράσεις απουσίας ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας.
Η πρόληψη και η αντιμετώπιση, όταν εκδηλώνει είναι επίσης ανεπαρκής. Η απουσία στοιχειωδών μέτρων πρόληψης, όπως ο αναγκαίος τακτικός έλεγχος, ο καθαρισμός και η συντήρηση των υποδομών και δικτύου, π.χ. (καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων), είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης από το κράτος για τις σχετικές υπηρεσίες και τη λειτουργίας των δήμων και περιφερειών με ιδιωτικοποιημένα κριτήρια.
Οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων της σημερινής της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων για την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας του πληθυσμού, αντιμετώπιση των φαινομένων όταν εκδηλωθούν αποτυπώνουν τελικά τον ίδιο το ρόλο του αστικού κράτους και την αδυναμία του καπιταλισμού να διασφαλίσει τις ανάγκες του λαού. Οι συνεχείς καταστροφές από πλημμύρες και φωτιές υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής πορείας.
Απέναντι στο εχθρικό για τον λαό κράτος, πρέπει και μπορεί άμεσα να υψωθεί η μεγάλη δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας και αλληλεγγύης.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search