• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κόλαση φωτιάς - καίγονται ξενοδοχεία στη Ρόδο - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού

July 22, 2023 845
 rodos_fotia_1907_1920-1080_new

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στη Ρόδο που κατακαίει το νησί από την Τρίτη (18/7) καθώς πλέον καίγονται ξενοδοχεία στην περιοχή Κιοτάρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

 
 
 

Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές από την πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό.

Μιλώντας στο MEGA, ο αντιπρόεδρος ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, ανέφερε πως 12 ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί και έχουν υποστεί ζημιές.

«Έχουν κλείσει 12 ξενοδοχεία στη νότια Ρόδο και έχουν κάποιες σοβαρές ζημιές, έχουν εκκενώσει 10.000 τουρίστες τουλάχιστον, έχουν μετακινηθεί. Όλα τα ξενοδοχεία είναι παραλιακά, όλοι κατέβηκαν στις παραλίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο η κατάσταση είναι αποπνικτική καθώς πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα, ενώ στο πέρασμά της η φωτιά έχει κάψει κεραίες κινητής επικοινωνίας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολες ακόμα και οι επικοινωνίες.

Στο μεταξύ εκατοντάδες τουρίστες και πολίτες έχουν κατευθυνθεί σε παραλίες στο Κιοτάρι και στην Λάρδο όπου βρίσκονται ήδη τρία πλωτά του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια εκκένωσης της περιοχής δια θαλάσσης, ενώ ιδιωτικά σκάφη βρίσκονται στον λιμάνι της Ρόδου για να παράσχουν συνδρομή εφόσον χρειαστεί.

ροδος

Το Λιμενικό έχει διασώσει πάνω από 1.500 και μεταφέρονται στην Κάλαθο. Παράλληλα το Λιμενικό και παραπλέοντα σκάφη επιτηρούν τις παραλίες για να συνδράμουν σε περίπτωση που εντοπιστούν εγκλωβισμένοι πολίτες.

Μην ξεχνάμε...

Μην ξεχνάμε ότι και φέτος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) δεν προσελήφθησαν δασεργάτες που θα έπρεπε από την άνοιξη να «πέσουν» μέσα στα δάση και να δουλέψουν υπό την καθοδήγηση των δασικών υπηρεσιών για την προστασία και την ανάπτυξή τους, που είναι η μοναδική άμυνα απέναντι στις δασικές πυρκαγιές. Επιπρόσθετα, και φέτος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) τηρήθηκε ο κανόνας 10:1 στα αιτήματα των δασικών υπηρεσιών για χρηματοδότηση. 17 εκατομμύρια ευρώ ζήτησαν οι υπηρεσίες για να κάνουν τα στοιχειωδώς απαραίτητα έργα, 1,7 εκατομμύρια ενέκρινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν ληφθεί τα  απαραίτητα μέτρα για τη στελέχωση της Πυροσβεστικής (και όχι την υποχρηματοδότηση της) και τις προληπτικές παρεμβάσεις για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Επί της ουσίας δεν αναφέρθηκε καθόλου στα ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και αντιπυρικής πολιτικής.


Ποια είναι η πραγματικότητα στην Πυροσβεστική, την ώρα που ο πρωθυπουργός, στέλνει τους πυροσβέστες (και) στο ΕΚΑΒ και κάνει «χαλαρές» δηλώσεις από τις Βρυξέλλες; Ιδού :

– Για άλλη μια φορά η Πυροσβεστική κληθεί να αντιμετωπίσει τα συμβάντα με 4.547 κενές θέσεις και τις υπόλοιπες κατακερματισμένες σε διάφορες κατηγορίες: Εποχικοί, πενταετείς, επταετείς, μόνιμοι.

– Το 85% από τα περίπου 3.500 οχήματα του ΠΣ έχουν ηλικία πάνω από 10ετία, ενώ οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία του προσωπικού είναι μειωμένες κατά 7,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.


– Ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της πυρασφάλειας και διαχρονικές συνέπειες από τον εγκληματικό διαχωρισμό (το 1998 με τον ν. 2612) της πρόληψης από την καταστολή στις δασικές πυρκαγιές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search