• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας: «Αιμορραγία» προσωπικού, άφαντος ο ΕΟΔΥ

August 21, 2020 1474

 

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας για αποδυνάμωση του ήδη ελλιπούς προσωπικού και απουσία κλιμακίων των αρμοδίων κλιμακίων του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά:

«Δεν πρόφτασε να στεγνώσει ακόμη το μελάνι του Διοικητή της 6η ΥΠΕ για την μετακίνηση της Επικουρικής Νοσηλεύτριας από τη μονάδα των λοιμώξεων covid 19 του Νοσοκομείου μας στο λιμάνι της Κέρκυρας για τη διενέργεια των test  στα πλοία και στα κρουαζερόπλοια. Η απόλυτη αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ δόθηκε παράνομα στο προσωπικό μας!

 Αυτή τη φορά η νέα εντολή που δίνεται από τον κ. Καρβέλη, Διοκητή της 6η ΥΠΕ, είναι τρίμηνη μετακίνηση επικουρικού τραυματιοφορέα από τις πρόσφατες προσλήψεις που έχουν γίνει στο Νοσοκομείο της περιοχής του!

Να επισημάνουμε τα εξής :

- η αναρρωτική άδεια του εν λόγω υπαλλήλου, μέχρι σήμερα, είχε φυσικά επιβάρυνση στους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου του.

- Με ρουσφετολογικές  λογικές και διαδικασίες δίνεται εντολή από την Υγειονομική περιφέρεια ο εν λόγω υπάλληλος να μετακινηθεί στο νοσοκομείο της περιοχής του την  Πρέβεζα .

 - Η μετακίνηση επικουρικού προσωπικού υπενθυμίζουμε ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για τρεις μήνες και όχι του κάθε Διοικητή. Σε αντίθετη περίπτωση είναι παράνομη.

Εν μέσω πανδημίας και στην αρχή του δεύτερου κύματος, με τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων ΤΕΠ covid, κλινικής λοιμώξεων covid  και 8 κρεβατιών στη ΜΕΘ για ασθενείς covid, με το ελλιπές μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους βάση του οργανισμού κάτω από 45%, δίνονται εντολές για μετακινήσεις προσωπικού!

 Αλήθεια πόσες ακόμη μετακινήσεις έχουν σκοπό να κάνουν όταν ο μεγάλος αριθμός των νεοπροσλαμβανομένων κατάγεται από γειτονικές πόλεις της χώρας μας; Και επίσης γνωρίζουμε ότι πολλοί ακόμη από τους νεοπροσλαμβανόμενους από την δεύτερη βδομάδα της εργασίας τους απευθύνθηκαν και έκαναν αίτηση στην διοίκηση για μετακινήσεις στην περιοχή τους!

- Απαιτούμε από την αρμόδια 6η ΥΠΕ, και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας την άμεση ανάκληση όλων των παράνομων μετακινήσεων που έχουν γίνει και επαναφορά τους στις θέσεις στις οποίες έχουν προσληφθεί.

- Καταγγέλλουμε κάθε λογής ρουσφετολογικές μετακινήσεις - αποσπάσεις από όπου και αν προέρχονται.

- Απαιτούμε άμεσες και μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτικού - Ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας με βασικό όρο την εντοπιότητα ώστε να μην υπάρχει η αιμορραγία των μετακινήσεων και αποσπάσεων.

- Απαιτούμε να έρθει άμεσα επιπλέον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε αυτό να πραγματοποιεί τα test για covid 19 του οποίου είναι και δική του αρμοδιότητα και ευθύνη.

- Προτεραιότητα μας είναι η στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας και η άμεση στήριξη και στελέχωση  του μοναδικού δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου μας για το αγαθό της υγείας όλων των πολιτών».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search