• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μακριά από τις ανάγκες εργαζομένων και πολιτών οι προσλήψεις στην Π.Ι.Ν για τα έτη 2023-2026!

March 13, 2022 306

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Ι.Ν, ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2023-2026!

Ακόμα μια «θεατρική» παράσταση, με στόχο την παραπλάνηση του λαού, ήταν η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) Ιονίων Νήσων προς την κυβέρνηση για τις προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού για τα έτη 2023-2026. Στρατευμένοι στην πολιτική μείωσης του μισθολογικού κόστους, συνεχίζουν την υποστελέχωση της Π.Ι.Ν. και τον δρόμο της εργασιακής ομηρίας και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών.

Είναι νωπή, στην μνήμη μας, η δήλωση της κ. Περιφερειάρχη πριν μερικούς μήνες σχετικά με τις προσλήψεις του έτους 2021, «…μετά από πίεση που ασκήσαμε στη συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη εξασφαλίσαμε 2 θέσεις παραπάνω, οι προσλήψεις από 14 θα γίνουν 16 …» Η πραγματικότητα όμως είναι αποκαλυπτική. Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ψήφισε την κάλυψη 14 θέσεων, με μόνιμο προσωπικού για το έτος 2021!!. Μετά από την έντονη κριτική και πίεση που ασκήσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, στο Π.Σ., η κα Περιφερειάρχης προχώρησε σε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη, και ανακοίνωσε με ικανοποίηση την αύξηση των θέσεων κατά 2,μόνο που η «καλή» κυβέρνηση με την οριστικοποίηση των θέσεων, ανακοίνωσε 7 προσλήψεις. Στα δικά τους μαθηματικά 14+2 =7 !

Είναι νωπά, τα ψευδεπίγραφα ψηφίσματα και δηλώσεις περί της συμφωνίας τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το αίτημα στην πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή από την Περιφερειακή Αρχή για 34 μόνο θέσεις εργασίας, αποκαλύπτει την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας.

Αντίστοιχα αποκαλυπτική ήταν και η στάση της ΑΝΑΣΑ που ζήτησε «…ποιοτικότερες προσλήψεις» συμφωνώντας με την εισήγηση, υπερασπίζοντας την ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, μόνο στα λόγια.

Όλοι έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους, η σημερινή(ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αλλά και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή (ΑΝΑΣΑ). Στην πράξη έβαλαν πλάτη στις κυβερνητικές αποφάσεις, για μείωση-κατάργηση των προσλήψεων με μόνιμη σχέση εργασίας, προσάρμοσαν τα οργανογράμματά στη μείωση του προσωπικού και όχι στις ανάγκες ποιοτικών υπηρεσιών για τους πολίτες, συμφωνούν με την στρατηγική της Ε.Ε. που προωθεί ως μονόδρομο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ΣΔΙΤ, τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και τις εκχωρήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία:

· Οι οργανικές θέσεις του πετσοκομμένου από την περίοδο των μνημονίων Ο.Ε.Υ. είναι 460.

· Υπηρετούν 296.

· Δεν μπορούν να υπολογιστούν στα κενά οι 41 θέσεις, που έχουν δηλωθεί ότι θα καλυφθούν από την κινητικότητα το 2022.

· Δεν υπολογίζονται οι 31 θέσεις που έχουν εγκριθεί για τις μόνιμες προσλήψεις για τα έτη 2020-2022, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο διαγωνισμός.

· Επίσης δεν θεωρούνται ως κενές, οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι 12 αποσπασμένοι στην Περιφέρεια από άλλους Οργανισμούς.

 

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν θα έπρεπε να αιτηθεί η Περιφέρεια την κάλυψη 80 θέσεων.

Αντί αυτού, η Οικονομική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση της αποφάσισε (193-11/08-03-2022) με την συμφωνία όλων των υπόλοιπων δυνάμεων την αίτηση για 34 θέσεις, γιατί αυτό είναι εντολή της κυβέρνησης που με την εγκύκλιο ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/78/ΟΙΚ.2689/22-02-2022 (ΑΔΑ: 9ΕΒΞ46ΜΤΛ6-Ψ9Π) «κόφτη» του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι «το σύνολο των θέσεων προς κάλυψη μέσω προσλήψεων που ζητά ο φορέας για κάθε έτος, πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο με το άθροισμα των εκτιμώμενων (αυτοδίκαιων) αποχωρήσεων προσωπικού»!!!

Αντί να καταγγείλουν την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγική υποστελέχωση και τις ευθύνες που έχουν, έκαναν την «πάπια» στηρίζοντας αυτές τις επιλογές.

Η στάση τους προφανής, να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη δουλειά και να αυξηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, με εργαζόμενους σε «ομηρία», με μειωμένες αποδοχές και δικαιώματα.

 

Οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής της επιλογής τεράστιες:

· Εντατικοποίηση της εργασίας, με δουλειά πέραν του ωραρίου και παράλληλα καθήκοντα.

· Ελλιπής έλεγχο των έργων.

· Καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

· Μη ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

· Καθυστέρηση αλλά και μη υλοποίηση έργων.

· Συκοφάντηση των εργαζομένων.

· Τεράστια αύξηση του κόστους των εργασιών που αναλαμβάνουν, λόγω της υποστελέχωσης, ιδιώτες και εργολάβοι.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές την απάντηση μπορεί να την δώσουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τα αιτήματά τους.

· Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

· Άμεση τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. της Π.Ι.Ν. με αύξηση των οργανικών θέσεων που να καλύπτει πλήρως τις ελλείψεις.

· Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, στα ΣΔΙΤ, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό και τις παραχωρήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search