• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

"Το Ιόνιο είναι το σπίτι μας και δεν πωλείται, δεν μισθώνεται, δεν παραδίδεται στην καταστροφή!"

April 14, 2022 87

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων

Η σημερινή ημέρα (12/4) με ευθύνη της κυβέρνησης, έρχεται να επαναφέρει με τον πιο πρόχειρο κι επικίνδυνο τρόπο τον μαύρο εφιάλτη των εξορύξεων στο Ιόνιο και σε ολόκληρο τον κάθετο δυτικό άξονα της χώρας, από την Ήπειρο μέχρι και την Κρήτη.
 
Και αποτελεί τραγική ειρωνεία, η νέα αυτή μαύρη σελίδα στην ιστορία των απολύτως καταστροφικών εξορύξεων να γράφεται σε μια ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη ημέρα, με τα νερά του Ιονίου στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη να έχουν τις μαγικές αποχρώσεις μιας παραδεισένιας ομορφιάς.
 
Με το ψευδές και παραπλανητικό επιχείρημα μιας ενεργειακής αυτάρκειας στη χώρα μας, ναι στη χώρα αυτή που "κουμάντο" κάνουν λίγα ισχυρά μονοπώλια και με τον πόλεμο να αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία για ενεργειακές μπίζνες, η σημερινή κυβέρνηση όπως και προηγούμενες αλλά και με το χείριστο δυνατό σενάριο, στρώνει το "χαλί" στα μεγάλα συμφέροντα με διαδικασίες που έρχονται να θυμήσουν συνθήκες κυριολεκτικά... τριτοκοσμικές.
Ένα "χαλί" που έρχεται σύντομα να σκεπάσει αποπνικτικά θάβοντας τόπους μοναδικής ομορφιάς, τοπικές κοινωνίες και παραγωγικές διαδικασίες, την φύση και το περιβάλλον, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα και το πολύ-διαφημισμένο τουριστικό προϊόν, μιας χώρας που επιβιώνει εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς της.
Η κυβερνητική αυτή επιλογή, στα όρια της στρατηγικής ενεργειακής "αποικιοποίησης", είναι πέραν των άλλων και ολοκληρωτικά αυταρχική. Αγνοώντας τις τοπικές αντιδράσεις αλλά και την επιστημονική τεκμηρίωση για τις καταστροφικές συνέπειες των εξορύξεων.
 
Στον καταστροφικό αυτό αυταρχισμό, η απάντηση μας δεν θα αργήσει.
 
Το Ιόνιο είναι το σπίτι μας και δεν πωλείται, δεν μισθώνεται, δεν παραδίδεται στην καταστροφή.
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search