• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων για την απόσπαση γιατρού από το νοσοκομείο της Κέρκυρας και τη στάση της ΠΙΝ

December 21, 2020 365

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για την απόσπαση γιατρού από το νοσοκομείο

της Κέρκυρας και τη στάση της ΠΙΝ

 

NAI και από την Περιφερειάρχη κα Κράτσα για τη μετακίνηση Ιατρού από το νοσοκομείο της Κέρκυρας στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημερώσαμε για την απαράδεκτη απόφαση της 6ης ΥΠΕ σε συμφωνία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας, να αποσπαστεί ένας γιατρός πνευμονολόγος και πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, στη Βέροια λόγω των αυξημένων αναγκών στη Δ. Μακεδονία.

Ζητήσαμε να πάρει θέση το περιφερειακό συμβούλιο και να ζητήσει την ανάκληση αυτής της απόφασης η οποία εν μέσω πανδημίας και σε ένα, ήδη, υποστελεχωμένο νοσοκομείο εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους της Κέρκυρας, ούτε λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα στο επίσης υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. οχυρώθηκε πίσω από το τυπικό της Ειδικής για τον προϋπολογισμό Συνεδρίασης και δε θέλησε να βάλει το ζήτημα σε συζήτηση προσπαθώντας έτσι να διευκολύνει την περιφερειακή αρχή να μην πάρει θέση!!!

Η κα Περιφερειάρχης κάτω από την επίμονή μας, επέλεξε την οδό “στρίβειν δια του αρραβώνος” και παρέπεμψε το θέμα στο ΜΕΛΛΟΝ, σε μια συνολική συζήτηση για τις ανάγκες των Νοσοκομείων σε προσλήψεις!!! Παρεμπιπτόντως τέτοιες έχουμε κάνει ουκ ολίγες.

Το ζήτημα όμως είναι συγκεκριμένο και άμεσο. Δεν χωράει ούτε σε τυπολατρίες ούτε σε μελλοντολογίες. Ζητάμε την ανάκληση της απόσπασης.

Πάγιο αίτημα βέβαια έχουμε, την κάλυψη των κενών με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, γιατί αυτό απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας, αυτό μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο των μετακινήσεων και των “μπαλωμάτων”.

Η σιωπή είναι συνενοχή. Αν υπήρχε η βούληση από την περιφερειακή Αρχή, ακόμα και το τυπικό θα ξεπερνιόνταν με μια δια περιφοράς ψηφοφορία μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Η στάση της όμως επιβεβαιώνει την απόλυτη υποταγή της στις εντολές της κυβέρνησης και των διορισμένων οργάνων της, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας και στην 6η ΥΠΕ, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των πολιτών της Κέρκυρας και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας,

Ούτε ένα ΟΧΙ από την κα Κράτσα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search