• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ο εφοπλιστικός κυνισμός, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ναυτοσύνη μας

May 24, 2021 243

 

 Γράφει ο Αλεξός Ναπαίος

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», στην εκδήλωση που είχε γίνει στους χώρους του εκείνο το βράδυ, ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα ήταν η σημερινή περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Ο εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Πάνος Λασκαρίδης, ο ίδιος αυτός που κυνικά μας είπε τις προάλλες πως οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι γουστάρει η οικονομική και κοινωνική τάξη του και αυτή τους μεταχειρίζεται ως υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της, είχε ανοίξει την εκδήλωση, εξαίροντας τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Ήταν 17 Μαρτίου 2009. Στον Πειραιά, στο νεοκλασικό κτίριο του οικογενειακού Ιδρύματος που είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του το 1993 ως «Βιβλιοθήκη Καίτη Λασκαρίδη» στη μνήμη της μητέρας των αδελφών εφοπλιστών κκ. Πάνου και Θανάση Λασκαρίδη και  μετεξελίχθηκε το 2007 με Προεδρικό Διάταγμα σε κοινωφελές Ίδρυμα. Μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη και με σπάνια επτανησιακά βιβλία διαθέτει το Ίδρυμα. Επιπλέον, πραγματοποιεί εξαιρετικές εκδόσεις.

Ο εξουσιαστικός κυνισμός, βλέπετε, συχνά συνυπάρχει με ποικίλες δωρεές, για να μην πούμε ότι προϋποθέτει δωρεές είτε υπάρχουν και γνήσια πνευματικά ενδιαφέροντα είτε όχι, προκειμένου να ανεχθούμε άλλα!

Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία στο δεξιό άκρο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πάνος Λασκαρίδης, που δίπλα του βλέπουμε από εκείνη την εκδήλωση τον τότε γενικό γραμματέα του γνωστού πια από τα σχετικά δημοσιεύματα Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Ευθύμιο Μητρόπουλο και τον εφοπλιστή-σύμβολο της ποντοπόρου ναυτιλίας Παναγιώτη Τσάκο, επίσης τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση αυτή, ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς.

 

 

Με την υποστήριξη-συμμετοχή του κ. Λασκαρίδη και την παρουσία άλλων εφοπλιστών και κρατικών παραγόντων τιμήθηκαν από το αγαπημένο περιοδικό των εφοπλιστών «Ναυτικά Χρονικά» διάφορα πρόσωπα ως «Προσωπικότητες της χρονιάς 2008». Επιχειρηματίες, αλλά όχι μόνον.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και η τότε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, που δεν είχε μπορέσει όμως να παραστεί, λόγω υποχρεώσεών της στις Βρυξέλλες.  

Το πρόσωπό της συμπεριλαμβανόταν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία τιμώμενων προσώπων. Επρόκειτο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» για την κατηγορία «πολιτικοί - επίκουροι και αρωγοί της ελληνικής ναυτιλίας», η οποία βέβαια σε αυτούς τους χώρους ταυτίζεται πάντοτε αποκλειστικά και μόνον με τους εφοπλιστές και ποτέ με τους ναυτεργάτες που την κινούν. Όπως ανακοινώθηκε μετά τη βράβευση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ως κορυφαίου συλλογικού φορέα της ναυτιλίας, «προς τιμήν της κας Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου» θα γινόταν τις επόμενες ημέρες «ειδική απονομή του βραβείου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με σκοπό να τιμηθεί το πολύπλευρο έργο της για τη ναυτιλία».  

 

Όντως αυτό έγινε λίγες ημέρες αργότερα. Δεν γίναμε πολύ σοφότεροι για το «πολύπλευρο έργο της για τη ναυτιλία», αλλά έγινε αναφορά σε κάποια προφανώς σημαντική «δράση της σε θέματα ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής τόσο σε επίπεδο νομοθετικού έργου όσο και σε επίπεδο αναπτυξιακών στρατηγικών». Περιχαρής για την τιμή έλαβε το «Βραβείο Ευκράντη - Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς 2008». Είχε επιλεγεί για τη διάκριση αυτή από «πολυμελή επιτροπή ακαδημαϊκών και ανθρώπων της ναυτιλίας».

Όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια, η ξεχωριστή βράβευση εντασσόταν στην κατηγορία «πολιτικοί - προστάτες και αρωγοί της ελληνικής ναυτιλίας».

Δεν ήταν μόνον αυτή, ωστόσο, η βράβευση της σημερινής περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) από «ανθρώπους της ναυτιλίας» που ανάμεσά τους δεν υπήρχε ούτε για δείγμα ένας ναυτεργάτης.

Συγκεκριμένα, στις σχετικές εκδηλώσεις στο οικογενειακό Ίδρυμα Λασκαρίδη είχαν βραβευτεί πρωτοκλασάτα ονόματα της εφοπλιστικής κοινότητας, όπως ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης, ο κ. Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Ιωάννης Κούστας, ο κ. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο  κ. Δημήτρης Μελισσανίδης και ο κ. Παναγιώτης Τσάκος, όπως και ένας δήμαρχος, ένας γενικός γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, ένας Ευρωπαίος Επίτροπος και άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά ούτε συμβολικά κάποιος εκπρόσωπος, έστω, όλων αυτών που θαλασσοδέρνονται. 

Η κα Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου είχε κριθεί άξια βράβευσης ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς 2008» και από μιαν άλλη, διεθνή μάλιστα Οργάνωση υποστηριζόμενη από τους Έλληνες και ξένους εφοπλιστές. Από την Οργάνωση «Women's Internatioanl Shipping and Trading Association» (WISTA) στο ετήσιο συνέδριο που αυτή είχε πραγματοποιήσει στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ. Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έλαβε το βραβείο της από τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα σε εκδήλωση στην Αθήνα. Συγχρόνως, είχε τιμηθεί με ανάλογο βραβείο και από τη «WISTA Hellas», η οποία την ανακήρυξε μάλιστα επίτιμο μέλος της. Δεν πρόκειται βέβαια για κάποιαν οργάνωση γενικά των εργαζομένων σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις γυναικών. Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της «WISTA» είναι η αντιπρόεδρος της πολύ ισχυρής ποντοπόρου Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ). Γενικότερα, μέλη αυτού του «δικτύου γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου» είναι γυναίκες που «κατέχουν θέσεις ευθύνης» σε εταιρείες και οργανισμούς που  «εκπροσωπούν», προφανώς για λογαριασμό των αφεντικών τους όταν δεν είναι οι ίδιες και μεγαλομέτοχοι.

Μέλη της ΕΕΝΜΑ, όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της, από το 1940 που ιδρύθηκε ως τις ημέρες μας υπήρξαν «σπουδαία ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας, όπως οι οικογένειες Λασκαρίδη, Τσάκου, Νομικού, Μαρκαντωνάκη, Λεβεντάκη, Νταϊφά, Μουνδρέα, όπως επίσης και ο Γιάννης Λάτσης», προφανώς τον καιρό που δρούσε στις ακτές του Ιονίου, που κάλυπταν με πλοία τους ποικίλες μεταφορές όχι μόνον από το ένα ελληνικό νησί σε άλλο ή μόνο γενικά στην Ελλάδα, αλλά και κάθε άλλο παρά «μικρές αποστάσεις» σε όλη τη Μεσόγειο και πέραν αυτής. Στην πορεία άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξέτεινε τόσο την έννοια της «Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων», σε συμφωνία φυσικά με τους εφοπλιστές, ώστε οι επιχειρήσεις του τομέα με πλοία-θηρία να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις και, επιπλέον, να θεωρούνται κιόλας «μικρομεσαίες και ως τέτοιες να ζητούν και κρατική υποστήριξη». Η «Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων», όπως μας πληροφορεί η ΕΕΝΜΑ, «διαχειρίζεται το 75% των μεταφερόμενων φορτίων διά θαλάσσης στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διασύνδεση των νησιωτικών και των ηπειρωτικών περιοχών της χώρας».

Έτσι σε μέλη της ΕΕΝΜΑ εργάστηκαν στην πραγματικότητα πάρα πολλές χιλιάδες άνεργοι  απ' όλα τα Ιόνια νησιά που τον περασμένο αιώνα επάνδρωναν μαζικά τα πλοία. Ιστορικά πρωτοπόρος μαζί με εκείνη του Αιγαίου και ισχυρότερη ίσως σε πρώτη φάση, η ναυτιλία του Ιονίου στηρίχτηκε στα πρώτα της βήματα, ως γνωστόν, κυρίως σε ναυτεργάτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Μια απογραφή στα πρώτα χρόνια της αγγλοκρατίας στα Επτάνησα είχε καταγράψει σύμφωνα με ερευνητές, ειδικά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, περισσότερους από 4.000 ναυτικούς, που όργωναν τις θάλασσες με ιστιοφόρα κι έφταναν ως τις θάλασσες της Νότιας Ρωσίας κι ακόμη μακρύτερα. Προεπαναστατικά, η ναυτιλία του Ιονίου, συμπεριλαμβανομένων των απέναντι ηπειρωτικών ακτών και κυρίως του Μεσολογγιού, ισοδυναμούσε με το 40% όλης της ελληνόκτητης εμπορικής ναυτιλίας της εποχής. Επτανήσιοι καραβοκύρηδες με διεθνείς δραστηριότητες συγκαταλέγονταν άλλωστε στη μερίδα του εφοπλιστικού κεφαλαίου της εποχής που επικράτησε στην Επανάσταση του '21 κατά τις εμφύλιες συγκρούσεις των διαφόρων μερίδων της αστικής τάξης για τα ηνία της εξουσίας. Γενικότερα, Ιόνιοι εργαζόμενοι συνέβαλαν σε σημαντικό βαθμό στο προπολεμικό και μεταπολεμικό «θαύμα» της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Πόσο; Ειδικά οι Κεφαλονίτες και οι Ιθακήσιοι περισσότερο ίσως απ' τους ναυτεργάτες οποιουδήποτε άλλου νησιωτικού νομού στο διάβα του χρόνου εδώ και δύο και πλέον αιώνες. Αλλά, ενώ οι «ευεργεσίες» του εφοπλισμού στα νησιά μας είναι σε γενικές γραμμές, με κάποιες εξαιρέσεις, αμελητέες, πληρώνουμε σήμερα και από τις τσέπες μας, πολλαπλώς, αυτό το «θαύμα».