• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η ελληνική κυβέρνηση τσιράκι του κράτους δολοφόνου

January 27, 2024 473

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, πρότεινε πριν μερικές μέρες  στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να δημιουργηθεί τεχνητό νησί στην Μεσόγειο και να μεταφερθούν εκεί Παλαιστίνιοι από την Λωρίδα της Γάζας.

 

Ο Ίσραελ Κατζ στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών προέβαλε βίντεο ως «λύση» στο θέμα της Γάζας, με διωγμό των Παλαιστινίων από τον θύλακα, και μεταφορά τους σε… τεχνητό νησί.

Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες που επικαλείται η Guardian, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, ως εναλλακτική στη λύση των δύο κρατών που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει μετά βδελυγμίας, τη «στέγαση» κατοίκων του καθημαγμένου παλαιστινιακού θύλακα σε ένα τεχνητό νησί στη Μεσόγειο! Τους παρουσίασε μάλιστα και σχετικό βίντεο που αναφέρεται, λέει, σε ένα σχέδιο για τη δημιουργία κάποιου νησιού-λιμανιού ανοιχτά της Γάζας – σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το 2017, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών… Σύμφωνα με τους Times of Israel, εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ διέψευσε κατόπιν πως έγινε τέτοια πρόταση, υποστηρίζοντας ότι ο Κατς ανέφερε πως θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σπίτια στο νησί, χωρίς να πει οτιδήποτε που να αφορά τη μετεγκατάσταση (βλέπε εκτοπισμό) Παλαιστινίων εκεί.

Η κατάπτυστη «ναζιστικής έμπνευσης» πρόταση που αφαιρεί και το τελευταίο φύλλο συκής από το κράτος - δολοφόνο και τους συμμάχους του.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι από το 2017 και παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια σε οπτικοακουστικό υλικό, σ' ένα συμπέρασμα οδηγεί: Οτι όλοι γνώριζαν για τους σχεδιασμούς του Ισραήλ να ξεμπερδεύει με τους Παλαιστίνιους της Γάζας πολύ πριν τις 7 Οκτώβρη και ότι αναζητούσε τρόπους να τους πετάξει από τη γη τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον χαλκά της κατοχής.

Ετσι εξηγείται και η ταχύτητα με την οποία οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ παρουσίασαν από τις πρώτες βδομάδες του πολέμου το λεπτομερέστατο σχέδιο «τριών φάσεων» για την εκκαθάριση της Λωρίδας της Γάζας από τον πληθυσμό και τον εκτοπισμό 2,5 εκατ. Παλαιστινίων σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

ΕΕ και ΑμερικανοΝΑΤΟικοί είναι συνένοχοι στα εγκληματικά σχέδια του Ισραήλ, που κλιμακώνονται μετά τις 7 Οκτώβρη με την ισοπέδωση υποδομών και κατοικιών στη Γάζα, με τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων και τον ξεριζωμό όσων επιζήσουν ακόμα και σε ...τεχνητά νησιά - φυλακές.

Στο επίκεντρο όλων των σεναρίων είναι η εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού και η διαιώνιση της κατοχής. Αυτά συζητάει και ο Ελληνας ΥΠΕΞ στις επαφές με τους ηγέτες των χωρών της Μέσης Ανατολής και την Αίγυπτο, όπου βρέθηκε πρόσφατα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Μπλίνκεν στα Χανιά.

Το σχέδιο της «επόμενης μέρας», που μεταφέρει στις βαλίτσες του, «ζυμώνει» τη μεγαλύτερη ένταση της κατοχής, κάτω από την ψευδεπίγραφη «αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους», που μόνο κατ' επίφαση θα είναι ανεξάρτητο.

Αυτές οι «αποστολές» της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τον επικίνδυνο ρόλο που έχει αναλάβει για λογαριασμό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Κάνουν ενεργότερη την εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική σφαγή, αφού όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται από κάτω.

Τώρα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά, συμμετέχοντας ενεργά στο επόμενο επεισόδιο του πολέμου, που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα γενίκευσης σε όλη την περιοχή, μέχρι την Κεντρική Ασία!

Η αλληλεγγύη λοιπόν στην Παλαιστίνη και ο αγώνας για να σταματήσει ο πόλεμος είναι αξεχώριστα από την πάλη για να πάψει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ΝΑΤΟικές αποστολές, καμιά φρεγάτα να μην πάει στην Ερυθρά, είτε υπό αμερικανική είτε υπό ευρωπαϊκή διοίκηση.

Επιμέλεια: Ν.Π.

ΠΗΓΗ; Ριζοσπάστης, ΕΡΤ, Εφσυν

euforipediada.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search