• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Γάμοι

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα

June 27, 2024 459

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στο Νίκο Μάνδυλα.

Αναλυτικά:

Η είδηση για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και η απώλεια του Νίκου Μάνδυλα συγκλονίζει την εργατική τάξη της Κέρκυρας.
Ένας σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής, προσηλωμένος στο καθήκον και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τόσο με την εργασία του όσο και με τη συμμετοχή στην συλλογική δράση και το εργατικό κίνημα, έπαψε από χτες να είναι μαζί μας και η απουσία του είναι μεγάλη.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και παραθέτει λίγες γραμμές από ανακοίνωση που είχε γράψει ο ίδιος ο Νίκος Μάνδυλας, ως Πρόεδρος του ΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ Κέρκυρας, στις 27/1/2016, σε ανάλογο ατύχημα που ευτυχώς τότε δεν ήταν θανατηφόρο:
«…είναι γνωστό σε όλους μας, και στην ελληνική κοινωνία, ότι η αυταπάρνηση την οποία επιδεικνύουν [οι εργαζόμενοι] στον ΔΕΔΔΗΕ, κάτω από τραγικά αντίξοες καιρικές, μορφολογικές συνθήκες, και σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα της φύσης του επαγγέλματος, είναι ξεχωριστή. Λαμβάνοντας υπόψη τον ανησυχητικό αριθμό των 7-10 απωλειών ανθρώπινων ζωών και αρκετών άλλων σοβαρότατων τραυματισμών που συμβαίνουν, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου…»
Ο αγώνας για πλήρη σύνθεση προσωπικού παντού, για λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας, ανεξαρτήτως κόστους, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, είναι αγώνας ζωής που οφείλουμε να προτάσσουμε αδιάκοπα χωρίς συμβιβασμούς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search