• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Κέρκυρα για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

June 16, 2023 2152

 

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη το βράδυ έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, συλλογικοί φορείς με αφορμή την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους μετανάστες ανοικτά της Πύλου.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένη Δύση και η αντιδραστική ιερή συμμαχία της, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά και δολοφονικά μέτρα αποτροπής.

Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τους κολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να δημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, την στυγνή εκμετάλλευση και βία που γεννά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το διαρκές έγκλημα στις θάλασσες της Μεσογείου δεν έχει τελειωμό. Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου ήρθε να προστεθεί σε μία ατέλειωτη μαύρη λίστα που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό, σε ένα απέραντο νεκροταφείο ξεριζωμένων που συνεχώς γεννά νέες τραγωδίες.

Οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, οι αμέτρητοι πνιγμένοι, δεν μπορούν και δεν θα αφήσουμε να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας μας. Δεν θα συνηθίσουμε, ούτε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα. Είναι εγκλήματα που έχουν τη ρίζα τους στους πολέμους, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τη φτώχεια, και ως τέτοια θα πάρουν την απάντηση που πρέπει από τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα.

Οι ευθύνες Ευρωπαϊκής Ένωσης – κυβερνήσεων για το συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρυφτούν. Το Προσφυγικό θα συνεχίζει να διογκώνεται και οι πρόσφυγες και μετανάστες θα συνεχίζουν να πέφτουν θύματα διαφόρων κυκλωμάτων που «φύτρωσαν» πάνω στην πολιτική εγκλωβισμού των μεταναστών, τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Πάντα, μπροστά στο δίλημμα με τα κέρδη των λίγων ή τις ζωές των πολλών, Ε.Ε., κυβερνήσεις, και Κεφάλαιο στοιχίζονται πίσω από τα κέρδη! Γι’ αυτό το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι καθημερινά τραγικά επίκαιρο και γι’ αυτό πρέπει η οργή μας να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να αγωνιστούν με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς ξεριζωμένους, χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.

«Κάναν τη Μεσόγειο υγρό νεκροταφείο

Δε θα συνηθίσουμε ποτέ μας το σφαγείο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search