• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Νέα κινητοποίηση την Τρίτη 26/9 στην Κέρκυρα για τις σχολικές μεταφορές

September 23, 2023 2031

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 26/9, στις 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Για ακόμη μια χρονιά βιώνουμε την καθυστερημένη δράση της Περιφερειακής Αρχής αφού και πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με φέτος, με εκατοντάδες μαθητές να χάνουν ώρες μαθήματος ή να μην μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο και να μένουν σπίτια τους.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι γονέων που παραβρέθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση εξέφρασαν την απελπισία που έχει καταλάβει τους γονείς αφού από τη μια, με την τουριστική σεζόν ακόμα σε ισχύ, πολλοί από αυτούς εργάζονται κι από την άλλη, με την εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων, που έχει εκτοξεύσει τα καύσιμα στο ύψη, ακόμα κι αυτό το απλό πηγαινέλα στο σχολείο, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον οικονομικό τους προϋπολογισμό. Μεταφέρθηκαν οι ανησυχίες των γονιών, οι οποίοι σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο -το μουσικό και τα ειδικά σχολεία- γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο βάρος της μεταφοράς των παιδιών τους. Τόνισαν ότι είναι η 2η συνεχόμενη φορά που έχουμε το ίδιο πρόβλημα, γεγονός που δείχνει την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της περιφέρειας. Απαίτησαν, παρόλη την αλλαγή υπεύθυνου μεταφορών, μιας και η Περιφερειακή αρχή έχει συνέχεια, την άμεση επίλυση του προβλήματος, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τις επόμενες χρονιές και ότι δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόβλημα, κάθε χρόνο, με θύματα τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι τοπικοί Διευθυντές εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν πίεσαν από πιο νωρίς για την επίλυση του προβλήματος. Όπως και το υπουργείο εσωτερικών για την όλη κατάσταση που υπάρχει με τις μεταφορές των μαθητών.

Ο κ. Αντιπερειφερειάρχης μας ανέφερε ότι τρέχει αυτό το διάστημα διαγωνισμός τα αποτελέσματα του οποίου θα βγούνε την Δευτέρα και επομένως Τετάρτη θα υπάρχουν σχολικά λεωφορεία. Βέβαια, στην προηγούμενη συνάντηση είχε διαβεβαιώσει, ότι την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, κάτι που δεν έγινε.  Ούτε όμως την Τετάρτη ξεκίνησαν οι μεταφορές των μαθητών και μετά την κατάληξη της απεργιακής συγκέντρωσης την Πέμπτη 21/9, στην παλιά Νομαρχία, επαναλαμβάνουμε την κινητοποίηση, μέχρι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να λύσει το ζήτημα.

Είμαστε πεισμένοι ότι το ζήτημα των σχολικών μεταφορών θα λυθεί οριστικά μόνο με ένα αποκλειστικά δημόσιο φορέα, που θα διαχειρίζεται τα δικά του οχήματα για την μεταφορά των μαθητών δίχως την παρέμβαση ιδιωτών που άλλοτε συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και άλλοτε όχι ανάλογα με το προσφερόμενος όφελος.

 

·         Άμεσα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια

·         Όλα τα παιδιά μέχρι την έναρξη των μισθωμένων μεταφορών να μεταφέρονται δωρεάν, ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιούν

·         Να μην προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη λεωφορείων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search