• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας στην Κέρκυρα - Αφιερωμένα στον Τίτο Πατρίκιο και στο Έτος Άλκης Ζέη

October 31, 2023 2411


Με λογοτεχνική και ποιητική μαγεία θα πλημμυρίσει για μια ολόκληρη εβδομάδα η Κέρκυρα καθώς, από θα φιλοξενήσει τα Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης και Πεζογραφίας που είναι αφιερωμένα στον Τίτο Πατρίκιο, στο Έτος Άλκης Ζέη, στη βαλκανική λογοτεχνία και σε ξεχωριστά βιβλία.

Το Φεστιβάλ Ποίησης: «Ο Τίτος Πατρίκιος και η μαγεία των λέξεων» θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι την 1η Νοεμβρίου ενώ το Φεστιβάλ Πεζογραφίας: «Η Άλκη Ζέη, τα Βαλκάνια και η μαγεία της μουσικής» θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου.
Το φιλοδοξο πρόγραμμα των δύο φεστιβάλ σχεδίασε και προετοίμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Φεστιβάλ Ποίησης
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Ένας αξιόλογος ποιητής από την Αλβανία, ο Λουάν Τζούλις, παρουσιάζει το έργο του. Θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κατερίνα Χριστόγερου και ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Θώμη Καρύδη.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου

Η ποιήτρια Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει τη συλλογή της Η αφωνία του απογεύματος (εκδ. Μανδραγόρας). Σχολιάζει ο Δρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας Κώστας Σουέρεφ και ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Χριστίνα Ροκαδάκη.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου
Ο σημαντικότερος εν ζωή Έλληνας ποιητής θα τιμηθεί από τον Δήμο Κέρκυρας, θα συζητήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Μηνά Βιντιάδη και τον αγαπημένο του φίλο ηθοποιό Μιχάλη Μητρούση, που θα διαβάσει ανέκδοτα πεζά του. Χαιρετίζει και απαγγέλλει ποιήματά του η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, Βαρβάρα Δούκα. Τέλος, θα απαντήσει σε ερωτήσεις όσων τον τιμήσουν με την παρουσία τους και θα υπογράψει βιβλία του.

Φεστιβάλ Πεζογραφίας
Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη με τη συμμετοχή του αγαπημένου φίλου της συγγραφέως, Τίτου Πατρίκιου, και των συγγραφέων που έχουν έλθει στο νησί. Θα μιλήσει και θα συντονίσει η πανεπιστημιακός Τασούλα Τσιλιμένη, διευθύντρια του Μουσείου Παιδικής Λογοτεχνίας, που ετοιμάζει έκθεση και συνέδριο για τη Ζέη, και συμμετέχει διαδικτυακά η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Γενεύης και ποιήτρια Βάλια Τσάιτα.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

– Παρουσίαση του μυθιστορήματος Ιερεμιάδα της Χλόης Κουτσουμπέλη (εκδ. Εστία). Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Οικονόμου.
– «Η μουσική στις σελίδες των βιβλίων»: Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης θα παρουσιάσει το βιβλίο του Μια μέρα με τον Μότσαρτ (Ελληνοεκδοτική, 2023), που στη θεατρική του μορφή παρουσιάζεται έως τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης, η καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ζωή Διονυσίου παρουσιάζει το βιβλίο της Ένα ταξίδι στο ρεμπέτικο για παιδιά και μεγάλους, που συνέγραψε από κοινού με την Gail Holst-Warhaft (εκδ. Fagotto Books, 2022). Η Ευγενία Ζάγουρα, εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, μιλά για την παράσταση Το μπαγλαμαδάκι, βασισμένη στο παραπάνω βιβλίο. Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τραγούδια από την παράσταση.
Παράλληλη εκδήλωση: Το μεσημέρι, στις 12, οι λογοτέχνες θα επισκεφθούν την έκθεση στο Παλαιό Φρούριο, που είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Κερκυραίο συγγραφέα Κωνσταντίνο Θεοτόκη, με τίτλο Άφθαρτος λόγος.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου
«Η ελληνική λογοτεχνία στα Βαλκάνια. Πραγματικότητα-προοπτικές»: Δύο μεταφράστριες και εξαίρετες λογοτέχνιδες, η Ισμήνη Ραντούλοβιτς από τη Σερβία και η Άντζελα Μπράτσου από τη Ρουμανία, συζητούν με την αντιπρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Χλόη Κουτσουμπέλη, και παρουσιάζουν το σημερινό τοπίο και το μέλλον των βιβλίων στις χώρες της Βαλκανικής.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Ιόνιο Βουλή, στις 7 μ.μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search