• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Εργαζόμενοι Γ.Ν. Κέρκυρας: Στάση εργασίας την Παρασκευή 8/12

December 08, 2023 1541
Σε κοινή ανακοινωση τους τα σωματεία “ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΚ” και το “ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΚ” αναφέρουν τα εξής:
 
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ & ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ !
 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:00 – 15:00 μμ
Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου στις 10:30 π.μ
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό σε βάρος χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν εδώ και χρόνια τα τεράστια κενά των δημόσιων μονάδων υγείας.
 
 Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση, προβλέπονται διατάξεις – κοροϊδία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους ! Οι επικουρικοί ανανεώνονται για έξι μήνες, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για δύο μήνες (χωρίς να εντάσσονται στο επικουρικό προσωπικό), οι συνάδελφοι που ήρθαν προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες και οι 6.000 ΣΟΧ στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης για τρεις μήνες και παράλληλα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για εργολάβους.
 
Στις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε είδους όπως και σε όλη τη χώρα. Δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια πλάι – πλάι με τους μόνιμους σε αντίξοες συνθήκες και έντονης εντατικοποίησης εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού έχοντας τα ίδια προσόντα και τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά «πετσοκομμένα» δικαιώματα. Βρίσκονται όμως, σε διαρκή ανασφάλεια και ομηρία για το εργασιακό τους μέλλον ! Ειδικά τα χρόνια της πανδημίας καλύψανε κρίσιμες ανάγκες αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων κενών σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
 
  Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι ΔΕΝ επικουρούν τους μόνιμους για έκτακτες ανάγκες αλλά καλύπτουν ο καθένας τους και όλοι μαζί ΠΑΓΙΕΣ, ΔΙΑΡΚΕΙΣ, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ και ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !!!
 
Οι περισσότεροι μάλιστα εργάζονται από 3 έως 7 χρόνια κι έχουν συσσωρεύσει ανεκτίμητη και πολύτιμη εργασιακή εμπειρία που δεν πρέπει να χαθεί ! Παρατάθηκαν και παρατείνονται οι συμβάσεις τους διότι χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ όμως, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, η διαρκής ομηρία κι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους που θα υπηρετήσουν τα νοσοκομεία.
 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την κοροϊδία κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του πρωθυπουργού που στη διάρκεια της πανδημίας κάλεσαν τους υγειονομικούς να αφήσουν άλλες δουλειές και να ενισχύσουν ως συμβασιούχοι το δημόσιο σύστημα υγείας για να μην καταρρεύσει….. και δεσμεύτηκαν για την μονιμοποίηση τους ως αναγνώριση της προσφοράς τους !
 
Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελεί υλοποίηση της στρατηγικής, για το χτύπημα της μόνιμης εργασίας και σε συνδυασμό με την διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ! Απόδειξη είναι η ψήφιση του άρθρου 242 του Ν. 4512/2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας» καθώς και η απόρριψη, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ της πρότασης εκατοντάδων σωματείων και ομοσπονδιών για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.
 
 Ο αγώνας για μόνιμη & σταθερή δουλειά πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων και να στηριχτεί από τους ασθενείς και το λαό !
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ΣΟΧ, ΔΥΠΑ, «τριμηνιτών» επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ «4.000 στην Υγεία» και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για ένα τουλάχιστον έτος και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search