• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Υπό διάλυση το Αχίλλειον της Κέρκυρας (BINTEO)

September 08, 2024 59
 

Το ανάκτορο, που αποτελούσε το θέρετρο στο οποίο κατέλυαν η αυτοκράτειρα της Αυστροουγαρίας Ελισάβετ, η λεγόμενη «Σίσσυ» και ο Κάιζερ της Γερμανίας, Γουιλιέμος ο Β', το Αχίλλειον της Κέρκυρας, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μία πολύ διαφορετική εικόνα σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν.

Ο εργολάβος, ο οποίος είχε αναλάβει τα έργα συντήρησης και διατήρησης πριν από δύο χρόνια στο Αχίλλειον της Κέρκυρας, τα έχει εγκαταλείψει τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί το ιστορικό του δάπεδο και ζωγραφιές μέσα στο κτίριο.

 

Το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο της Ελλάδα, πλέον είναι ένα κτίριο – εργοτάξιο, παρατημένο και κλειστό, με μεγάλες φθορές μέσα και έξω, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνει αρκετούς επισκέπτες από το να το επισκεφθούν.

Το χρονικό της διάλυσης στο Αχίλλειον της Κέρκυρας

Ο Αναπληρωτής περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Χρήστος Άνθης, μίλησε στον ΣΚΑΪ περιγράφοντας την κατάσταση στο Αχίλλειον της Κέρκυρας: «Καταστράφηκε ένα έργο τέχνης, ένα μνημείο και είναι άγνωστο πότε θα αναστηλωθεί και θα πλησιάσει τα προηγούμενα δεδομένα».

 

Όπως ειπώθηκε, τον Οκτώβριο του 2021 μπήκε στο Αχίλλειον εργολάβος για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, και τον Οκτώβριο του 2023 εγκατέλειψε, σταμάτησε τα έργα και αποχώρησε.

Ο δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας είπε με τη σειρά του: «Ο ανάδοχος έχει εγκαταλείψει το έργο διότι βρέθηκαν κακοτεχνίες, διότι υπήρξαν πολλά προβλήματα και έτσι δεν μπορούσε να συνεχιστεί το έργο. Το κυρίως έργο είναι έργο της ΕΤΑΔ και από εκεί δεν έχουμε καμία απολύτως ανταπόκριση».

Μάλιστα, για να συνεχιστούν κάποια στιγμή οι εργασίες, πρέπει το έργο να περάσει στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ σήμερα το κοινό μπορεί να επισκεφθεί μόνο τον περιβάλλοντα χώρο και τους εξώστες του κτιρίου.

 

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι στον περίφημο Κήπο των Μουσών ξηλώθηκε ολοσχερώς το χαρακτηριστικό μαυροάσπρο δάπεδο.

«Μέσα στο κτίριο είχε μπει ερπυστριοφόρο κομπρεσέρ. Είχε ξηλώσει τα πλακάκια του δαπέδου που αποτελούσαν έργο τέχνης, ενώ είχαν ξηλωθεί και ζωγραφιές πάνω στους τοίχους. Το κτίριο έχει απαλλοτριωθεί, το παράτησε το ελληνικό κράτος, δεν ήρθε κανείς να ελέγξει, να δει την πορεία των έργων, να δουν κατά πόσο μπορεί ο εργολάβος να αντεπεξέλθει στην πορεία τους» κατέληξε ο κ. Άνθης.

ΠΗΓΗ: reader.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search