• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Αποχαιρετισμός στον Νικόλα Γαλιατσιάτο

June 11, 2023 568

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Αποχαιρετισμός στον Νικόλα Γαλιατσιάτο

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  εκφράζουν την οδύνη τους για τον θάνατο του συντρόφου και φίλου Νικόλα Γαλιατσάτου και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Νικόλας Γαλιατσάτος γεννήθηκε στα Δεμουτσαντάτα Κεφαλονιάς το 1953. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών Φυσικός και στη συνέχεια υπηρέτησε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην αρχή στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στο δημόσιο. Κατά την θητεία του στη Δημόσια Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε και ως  Διευθυντής στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, είχε κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων και την αγάπη των μαθητών του.

Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος των ΑΠΣΚ και μάχιμος συνδικαλιστής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς –Ιθάκης, την οποία και υπηρέτησε και από τις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του ΔΣ, ενώ την εκπροσώπησε ως σύνεδρος και σε πολλά συνέδρια της ΟΛΜΕ.

Με τη μαχητική του παρουσία έχει αφήσει τη σφραγίδα του στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Η ζωή του όλη ήταν πάντοτε συνυφασμένη με τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ισότητας, της καλοσύνης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, και βεβαίως με τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης το οποίο υπηρέτησε με εξαιρετικό τρόπο, πιστεύοντας πως το δημόσιο σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό στην κοινωνία. Έτσι συνέβαλε ουσιαστικά στην διαπαιδαγώγηση όσων μαθητών βρέθηκαν κοντά του στον εκπαιδευτικό του βίο.

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως συνεπή, τίμιο και σεμνό αγωνιστή, στρατευμένο στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search