• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Στερνό ταξίδι για τον Κώστα Γερ. Καλούδη (Παπακώστα)

May 17, 2024 962

 

Βαθιά θλίψη και πένθος στις Αργυράδες από την είδηση του θανάτου του Κώστα Γερασίμου Καλούδη (Παπακώστα). Ο Κώστας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρονών και η απώλειά του είναι μεγάλη. Άνθρωπος ευγενής, γεμάτος καλοσύνη ξεχώριζε για το ήθος του, για την αγάπη και την προσφορά προς τον τόπο ως ενεργός και δημοκρατικός πολίτης.

Ο Κώστας Καλούδης γεννήθηκε στις Αργυράδες Κέρκυρας το 1938. Έζησε για πολλά χρόνια στην Ν. Αφρική όπου εργάστηκε και σπούδασε διηγηματογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Με τη σύζυγό του Σοφία δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια και γαλούχησαν με αρχές και αξίες τα δυο παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Διακρίθηκε όχι μόνο στον αγώνα της ζωής δουλεύοντας ευσυνείδητα και τίμια, αλλά και ως συγγραφέας. Έχει εκδώσει τα θεατρικά: "Στοίχημα τα πάθη μας", "Έρημος παράδεισος", "Πανσέληνος" και "Ερωτικό στοίχημα", «Το φάντασμα του μικρού παράδεισου», ενώ δεν πρόλαβε να εκδώσει το σχεδόν ολοκληρωμένο τελευταίο του έργο.

Ο τόπος μας είναι πιο φτωχός. Θα μας λείψει πολύ, όσο και αν θα τον έχουμε πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Ήμουν τυχερός που με τίμησε με τη φιλία του. Συνεργαστήκαμε αρμονικά για τη «Φωνή των Αργυραδιτών» που τόσο αγάπησε. Είχαμε τακτική επικοινωνία. Συχνά έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε για την έκδοση της εφημερίδας και ήταν τακτικός και βασικός συνεργάτης και για το argyrades.gr ή drepani.gr. Αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μεγάλη πίκρα σε όλους όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του. Γιατί παρά τα 86 χρόνια του ήταν μέχρι την τελευταία του στιγμή γεμάτος με ενδιαφέρον και πάθος για τον τόπο και όρεξη για να συνεχίσει να προσφέρει.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 18 Μάη στις 6μμ στον ιν ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες.

Το argyrades.gr - drepani.gr εκφράζει στην οικογένεια και τους συγγενείς τη βαθιά θλίψη και οδύνη μαζί με τα συλλυπητήρια. Να είναι πάντα καλά και να τον θυμούνται. Αιωνία η μνήμη του!

ΓΚΚ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search