• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Καθαρίστριες -ες Κέρκυρας: “Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”

May 15, 2023 2058

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΒΡΩΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ" ΜΑΣ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο ημέρες από την καταγγελία της Σωματειακής μας Επιτροπής σχετικά με τις προθέσεις επιβολής απλήρωτης εργασίας από τις δημοτικές αρχές σε βάρος των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων και οι μεθοδεύσεις παίρνουν σάρκα και οστά.

Συγκεκριμένα, συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι απειλήθηκαν προφορικά από την δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, πως αν δεν ξεβρωμίσουμε για την "ψυχή της μάνας" μας τα εκλογικά κέντρα πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα, τότε θα μας κόψουν ένα ημερομίσθιο!!! Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται την ένταξη των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων στο εκλογικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα, θα λειτουργήσουν για σκοπούς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία. Θυμίζουμε επίσης, ότι όπως προκύπτει και από την σύμβαση των συναδέλφων καμία υποχρέωση δεν έχουν να καθαρίζουν τα κτήρια των σχολείων, όταν χρησιμοποιούνται για σκοπούς άσχετους με την σχολική λειτουργία! Μας απειλούν με δύο λόγια πως ή θα δεχτούμε να δουλέψουμε τζάμπα για την καθαριότητα των εκλογικών κέντρων ή αν δεν το κάνουμε θα μας τιμωρήσουν κόβοντάς μας κι ένα ημερομίσθιο!!! Αυτή είναι η κατάντια και η ξεφτίλα δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων!

Καλούμε για άλλη μια φορά τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων να τα παραδώσουμε καθαρά μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας πριν τις εκλογές, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Παράλληλα, απαιτούμε να τα παραλάβουμε καθαρά πριν μπούμε μέσα για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους!

Κανείς συμβασιούχος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα! Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά!

Η παραπάνω αθλιότητα οφείλεται στην εργασιακή μας ομηρεία, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και στην υποστελέχωση! Εδώ και τώρα σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα!

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα! Η "κανονικότητα" αυτή που ζούμε είναι αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα (σταθερές) κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (με τα διάφορα κατά καιρούς εξαπτέρυγά τους)! Τους καλούμε να βγάλουν συμπεράσματα, καθώς όλοι αυτοί έρχονται αυτές τις ημέρες να ζητήσουν την ψήφο μας για να συνεχίσουν και να εντείνουν το ξεζούμισμά μας! Έρχονται ουσιαστικά να μας ζητήσουν να "βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας"!

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Συσπειρωνόμαστε στην Σωματειακή μας Επιτροπή και παλεύουμε για το σύνολο των δικαιωμάτων μας!

Κέρκυρα, 15/5/2023

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search