• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Το ΚΚΕ (μ-λ) Κέρκυρας καλεί στην κινητοποίηση σήμερα στις 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για το ναυάγιο στην Πύλο

June 15, 2023 1739

Το ΚΚΕ (μ-λ) Κέρκυρας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση σήμερα στις 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την καταγγελία του φρικτού εγκλήματος στα ανοικτά της Πύλου.

Φρίκη προκαλεί η είδηση του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Οι δεκάδες των νεκρών που ξέβρασε η θάλασσα και ο άγνωστος αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να κρύψει τον απάνθρωπο χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Εκατοντάδες μετανάστες στοιβαγμένοι στο αλιευτικό που βυθίστηκε βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη θάλασσα. Οι κατατρεγμένοι εμπολέμων και κατεστραμμένων χωρών στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή συνάντησαν τον θάνατο σε ευρωπαϊκές θάλασσες. Οι περισσότεροι από την Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη ξεκίνησαν το αβέβαιο ταξίδι προς την «πολιτισμένη» Δύση και αρκετοί από αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένη Δύση και η αντιδραστική ιερή συμμαχία της, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά και δολοφονικά μέτρα αποτροπής.

Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τους κολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να δημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, την στυγνή εκμετάλλευση και βία που γεννά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Οι λαοί που ζουν στο μάτι του κυκλώνα εξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα βαρβαρότητα στις χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Όσοι δεν θα σκυλοπνιγούν μέσα σε σαπιοκάραβα θα βιώσουν το κυνηγητό και την εκμετάλλευση στις χώρες που θα φτάσουν. Είναι μεγάλη υποκρισία για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό το ενδιαφέρον που έδειξε για το ναυάγιο τα Πύλου. Η επίσκεψη της ΠτΔ στην περιοχή και η αναβολή της ομιλίας του Μητσοτάκη στην Πάτρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του ντόπιων υπαλλήλων των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Η αστικές κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψει ολόκληρη την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν θα μας πείσουν για τις ευαισθησίες που δήθεν έχουν για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν βάλει και αυτές το λιθαράκι τους για να μετατραπούν οι χώρες τις Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρος ο Πλανήτης αφιλόξενο μέρος για τους όπου γης κατατρεγμένους και τους κυνηγημένους.

Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί να δοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση κορυφώνεται οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και την εξάρτηση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ειρήνη, την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων αυτών είναι το κοινό μέτωπο των λαών σε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο αγώνα και πάλης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Να καταγγείλουν μαζικά την νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους. Τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές που μετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερά της Μεσογείου.

 

image.png

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search