• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

8 μεγάλα τραγούδια σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη (ΑΚΟΥΣΤΕ)

June 23, 2023 1819
 
Στις 23 Ιουνίου του 2005 ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης έφευγε απ’ τη ζωή.Άφησε πίσω του ένα σπουδαίο έργο με προσωπικό χαρακτήρα και ανεξίτηλη σφραγίδα, προνόμιο των χαρισματικών.

Στα 80 χρόνια της ζήσης του ο Μανόλης Αναγνωστάκης πάλεψε για τις ιδέες του και κράτησε μια σταθερή, έντιμη και συνεπή στάση, συμβατή με τα πονήματά του, χαρακτηριστικό των αληθινά μεγάλων δημιουργών και ανθρώπων.

Μετρημενα από τα ποιήματά του ευτύχησαν να γίνουν και τραγούδια, να μπουν στα χείλη και τις καρδιές του κόσμου και να μείνουν για πάντα εκεί, περνώντας ανελλιπώς και στις κατοπινές γενιές ενώ ορισμένα από αυτά -όπως και ποιήματα του ποιητή- περιμένουν τη στιγμή να «αγγιχτούν» και να φωτιστούν ξανά…

«Δρόμοι παλιοί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τον κύκλο τραγουδιών του συνθέτη «Μπαλάντες» του 1975 σε ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη με τους Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Πέτρο Πανδή.

«Κι ήθελε ακόμη» σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου με τη Μαρία Δημητριάδη, από το δίσκο του συνθέτη «Τραγούδια της λευτεριάς» του 1978.

«Το σκάκι» σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο από το δίσκο «Λόγω Τιμής» του 1997 με τη μουσική και τα τραγούδια για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

«Μιλώ» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τις περίφημες «Αρκαδίες» (Αρκαδία 6 - Αρκαδία 8 - 1974) του συνθέτη. Το τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη.

Ακόμη και με ψευδώνυμο (Μίνως Αμαριώτης) ο Μανόλης Αναγνωστάκης κατάφερνε με άμεσο αλλά μεστό τρόπο να κάνει τη δική του «κριτική» στην κοινωνία και του νεοέλληνες. Από το «Ξαφνικό Ταξίδι» του Θέμη Ανδρεάδη το 1983, με τους Γιάννη Θωμόπουλο και Χριστίνα Χρυσικάκη «Θεόφιλε, Θεόφιλε».

«Έφτασες αργά» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου από τα τραγούδια «Της εξορίας» του 1976.

«Το ναυάγιο» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τον κύκλο τραγουδιών του συνθέτη «Μπαλάντες» του 1975 σε ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη με τους Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Πέτρο Πανδή.

«Χάρης 1944» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τις περίφημες «Αρκαδίες» (Αρκαδία 6 - Αρκαδία 8 - 1974) του συνθέτη. Το τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη.
 
ΠΗΓΗ: ogdoo.gr
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search