• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Εγκαταλείπει το έργο στο Αχίλλειο ο εργολάβος

October 26, 2023 1755

 ΠΗΓΗ:  - ert.gr

Ως “γέφυρα” στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι πιθανόν να περάσει η εργολαβία του Αχιλλείου μετά την απόφαση του εργολάβου να εγκαταλείψει στο τέλος του Οκτώβρη το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος ζήτησε συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την ΕΤΑΔ.  Το επόμενο στάδιο  θα είναι η επαναδημοπράτηση του υπολειπόμενου έργου κάτι που μεταφράζεται σε καθυστέρηση τουλάχιστον δυο χρόνων. Να σημειωθεί ότι με βάση την αρχική σύμβαση το έργο θα παραδίδοταν τους πρώτους μήνες του 2024

Όπως επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Παναγιώτης Μπαλωμένος σε συνάντηση που είχε με το  βουλευτή της ΝΔ Στ. Γκίκα, η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των μελετών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ακολούθως, με μέριμνα του Υπουργείου Οικονομικών, τα επικαιροποιημένα έργα θα ενταχθούν σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή νέου αναδόχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως και σήμερα έχουν πιστοποιηθεί στον εργολάβο περίπου 1,7 εκτ. ευρώ ενώ το ποσό της σύμβασης ήταν στα  5,8 εκατομμύρια. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχει παραδοθεί το κτίριο του Βαρώνου και μέρος των κήπων ενώ απομένουν οικοδομικές εργασίες στο κεντρικό κτίριο, στο περιστύλιο των μουσών, οι συντηρήσεις των αγαλμάτων ενώ συνεχίζεται και η αποκατάσταση του διάκοσμου.

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2021 με ανάδοχο τη  «Σιδηροδρομικά Έργα Α.Τ.Ε.» με ποσό  5,8 εκ. ευρώ ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα 11,5 εκατ. ευρώ, με την ανάδοχο να μειοδοτεί μεταξύ δέκα προσφορών με έκπτωση 49,4%.. Αντικείμενο του έργου ήταν  η “Αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα” με αναθέτουσα αρχή τη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. και αποπεράτωση στους 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, με πρόβλεψη παράτασης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search