• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

"Θέλω να μου σφάξεις το μυαλό" . Άγρια

May 19, 2024 410
 
Του Στάθη Μαρίνα
 
Να μην μπορώ να σκέφτομαι λογικά όταν αιωρείσαι πανω από τις πολυκατοικίες. Να τρέμουν τα χέρια μου, τα πόδια μου, να ακούω τις φλέβες μου να αναπνέουν μόλις μπεις στο δωμάτιο. Να το νιώθω λίγες στιγμές πριν ότι θα συναντηθούμε. Να βλέπω την σκιά σου στο χρονοδιάγραμμα του διαστήματος. Θέλω να καθόμαστε στους κύκλους που χάραξε η κιμωλία των ματιών σου. Να γδερνονται οι ματιές σου μεσα στις σύριγγες του μετρό. Να περπατάμε ατέρμονα μέσα στα σκοτεινά ρυάκια της θλιβερής άνοιξης. Να πεθαίνει η ανοίξει. Ας πεθάνει και να ζήσουμε εμείς. Θέλω να βυθιστούμε στον υπόγειο πολιτισμό του Αιγαίου. Να ξεχαστουμε στην μυρωδιά του αφρού. Να βλέπουμε τα ψαράκια πως κυλιούνται μέσα στην αρένα της θάλασσας.
Να δούμε για λίγο κάτι έξω από την ζωή. Η άνοιξη νυστάζει και δεν θα προλάβει να πει τις τελευταίες της λέξεις. Ο καύσωνας θα μου τρυπήσει το λαιμό και θα με δροσίζουν μόνο τα βέλη που φοράς, στα αρσενικά μπατελονια σου. Στην αίτηση για αναβολή στράτευσης που έκανες καθυστερημένα τον Μάιο. Στον ελαφριά πράσινο δείκτη που έχουν τα μάτια σου. Και αν θες να ξέρεις γιατί κάνω αυτήν την ανταλλαγή προσώπων μεταξύ στιγμών και συμβόλων, είναι γιατί ποτέ δεν πίστεψα στην διαφορά μεταξύ της θηλυκής γέννησης σου και των γρονθοκοπημένων χειλιών μου.
Αφού μου πηδήξες το μυαλό άλλη μια φορά, χωρίς προφύλαξη - είναι πολύ ακριβή - μου ξανά άφησες έγκυο το μυαλό. Τα παιδί θα βγεί πρόωρα φοβάμαι. Είναι κρίμα που πρώτα θα δει την μάνα του. "Του Στάθη Μαρίνα, συνεχίζεται
 
Συνεχίζεται
 
Από την σελίδα του Facebook «Επαναστατική Βιβλιοθήκη»
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search