• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Κινητοποίηση στα "LIDL" Κέρκυρας την Κυριακή 2/6/2024

June 01, 2024 802

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΗ "ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ" ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ "LIDL" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6/2024 ΣΤΙΣ 11:00 (ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ)

Η συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της "Lidl" για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής με το "έτσι θέλω", επιβεβαίωσε τη θέση του Σωματείου μας, για το αυθαίρετο-παράνομο άνοιγμα των καταστημάτων της τις Κυριακές! Τη θέση αυτή επιβεβαιώνει και σχετικό έγγραφο-ενημέρωση (αρ. πρωτ. 15700) που εξέδωσε στις 31/5 η Δημοτική Αρχή, το οποίο αναφέρει πως η απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (αρ πρωτ. 27290, ΑΔΑ: ΨΡΔ646ΜΓ2Α-Β6Α) ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ κατά τις Κυριακές και πως είναι ακόμα σε ισχύ.

Το έγγραφο-ενημέρωση όμως αποκαλύπτει και κάτι ακόμα... Την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει τη χαριστική βολή στην κυριακάτικη αργία και να την ξηλώσει για όλη την θερινή περίοδο στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, η παραπάνω ενημέρωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας αναφέρει εκτός των άλλων, δύο σχετικά έγγραφα, ένα του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης (αρ. πρωτ. 34545/26-4-2024) και ένα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αρ. πρωτ. 37326/8-5-2024) με τα οποία οι δύο φορείς της Κυβέρνησης ζητούν την ανάκληση της παραπάνω απόφασης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Τα δύο αυτά σχετικά έγγραφα σε συνδυασμό με τη βιασύνη της εργοδοσίας της "Lidl" να ανοίξει τα καταστήματά της πριν ακόμα προλάβει να  "τακτοποιήσει" και να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, για λογαριασμό της εργοδοσίας το άνοιγμα των καταστημάτων για όλη τη θερινή περίοδο στην Κέρκυρα, δείχνει για ποιον τελικά δουλεύει αυτό το κράτος και οι μηχανισμοί του! Σφυρίζει η μεγαλοεργοδοσία και κυβερνήσεις και κράτος χορεύουν στο ρυθμό της! Έτσι εξηγείται η στάση και της αστυνομίας που παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η μεγαλοεργοδοσία κινείται παράνομα, παραβιάζοντας την απόφαση του Δήμου, εκείνη σφυρίζει αδιάφορα!

Κάνουν όμως πολύ μεγάλο λάθος όλοι οι παραπάνω, αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κέρκυρας θα αφήσουμε να ξηλώσουν την αργία της Κυριακής! Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό της Κέρκυρας σε κινητοποίηση στα δύο καταστήματα της αλυσίδας "Lidl" (κόμβος αεροδρομίου και Αλυκές Ποταμού) αύριο Κυριακή 2 Ιούνη στις 11:00 το πρωί. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της "Lidl", αφορά όλο τον κερκυραϊκό λαό!

Κέρκυρα, 01/6/2024

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search