• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

"Χαστούκι" στον Μητσοτάκη για τα ψέματα από τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κέρκυρας

June 07, 2024 887

 

H Καθολική Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωσή της διαψεύδει τη δήλωση του Πρωθυπουργού στον ANT1, ότι η συνταξιούχος που τον πλησίασε και του είπε ότι δεν βγάζει το μήνα με τα χρήματα που λαμβάνει είχε πάει μαζί με τον Καθολικό Επίσκοπο της Κέρκυρας και για αυτό την ρώτησε αν τη βοηθάει η εκκλησία.

Η ανακοίνωση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής

Προς δυσάρεστη έκπληξή μας, τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες μίας έντονης συζήτησης και δεκάδων ανοίκειων -μερικές φορές- δημοσιευμάτων και σχολίων στα Μ.Μ.Ε. και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τη δημόσια συνομιλία που είχε το απόγευμα της 27ης Μαΐου 2024 γνωστή συμπολίτισσά μας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την ημέρα εκείνη ευρίσκετο στο νησί μας στο πλαίσιο περιοδείας του για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο απόσπασμα, η εν λόγω συμπολίτισσά μας πλησιάζει τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέροντάς του τις οικονομικές δυσκολίες που η ίδια φέρεται να αντιμετωπίζει. Ο κ. Πρωθυπουργός την ρωτά εάν δέχεται κάποια βοήθεια από την Εκκλησία με την ίδια να απαντά αρνητικά. Εν συνεχεία, το υπ’ όψιν περιστατικό βρέθηκε στο προσκήνιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με τον κ. Πρωθυπουργό να απαντά σχετικώς σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα», επί λέξει, ως εξής: «η κυρία αυτή ήρθε μαζί με τον Καθολικό Επίσκοπο της Κέρκυρας, μαζί ήταν δίπλα, γι’ αυτό έγινε η αναφορά στην Εκκλησία, επειδή μου την έφερε ο Επίσκοπος της Κέρκυρας».
Επειδή τα ανωτέρω έχουν γίνει αιτία αδίκων σχολίων και επικρίσεων σε βάρος της Εκκλησίας μας, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνον δεν παρέστη ούτε αυτοπροσώπως ούτε με εκπρόσωπό του στο σχολιαζόμενο συμβάν, αλλά τελούσε σε πλήρη άγνοια για την παρουσία της συμπολίτισσάς μας στην επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού. Ο Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή, ουδέποτε δρομολόγησε ή άλλως πώς «διευκόλυνε» την επίμαχη συνομιλία της συμπολίτισσάς μας με τον κ. Πρωθυπουργό.
Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό, για όποιον λόγο και αν αυτό έχει συμβεί, το όνομα του Αρχιεπισκόπου να εμπλέκεται σε ένα τέτοιο γεγονός, όταν μάλιστα η συμπολίτισσά μας που εμφανίζεται στα επίμαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής μας. Τέλος, διασαφηνίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι συνειδητή επιλογή του Αρχιεπισκόπου να απέχει από κάθε είδους κομματικές συγκεντρώσεις

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search