• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Μεγάλη συναυλία ενάντια στο καταστροφικό ν/σ για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, Τετάρτη 17/7

July 17, 2024 189

Με κεντρικό σύνθημα από το 18 ΑΝΩ «Στόχος μας η Ζωή και Όχι η Ζωή μας Στόχος» και αίτημα «Δημόσια και Δωρεάν Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση – Να αποσυρθεί ΄΄άμεσα το νομοσχέδιο», διοργανώνεται μεγάλη συναυλία, την Τετάρτη, 17/7/2024 και ώρα 8μ.μ., στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.

Πιο συγκεκριμένα η συναυλία θα γίνει 200 μέτρα από την πλατεία Ασωμάτων, στη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς (Γ. Γιαννατσή), στο πάρκο, με πράσινο και δροσιά, λόγω καύσωνα.

Τη συναυλία οργανώνουν οι «Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 ΑΝΩ», το «Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 ΑΝΩ» και το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων».

Πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι Δημήτρης Μητσοτάκης, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Μεθυσμένα Ξωτικά, Γρηγόρης Κλιούμης, Βέβηλος, Θραξ Πανkc, Γιάννης Αγγελάκας κ.ά. ενώνουν τις φωνές τους με τους υγειονομικούς και τον επιστημονικό κόσμο ζητώντας να μην περάσει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Εντείνονται έτσι οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της «πλήρους διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης». Όπως σημειώνει η «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία», «Ο αγώνας για να μην περάσει, να αποσυρθεί και ποτέ να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει τέλος παρά μέχρι που, ή να αποσυρθεί ή, αν ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί ποτέ».

Στην κατεύθυνση αυτή έγινε σήμερα απεργία των υγειονομικών και μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας. Επίσης, εργαζόμενοι του ΨΝΑ Δαφνί και άλλοι υγειονομικοί προχώρησαν συμβολικά σε αιφνιδιαστική διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό Μέγαρο ζητώντας χρηματοδότηση και μονιμοποιήσεις. Φώναξαν συνθήματα όπως «η ψυχική υγεία ανήκει στον λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» και «δώστε λεφτά για πρόνοια-υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Χθες το 18 ΑΝΩ και το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων» πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ενώ μαζί με άλλες συλλογικότητες, όπως η «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία» καλούν αύριο, στη μεγάλη συναυλία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search