• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΠΟΕΔΗΝ: «Σε αποθήκη ψυχών μετατρέπεται το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης στο Ίλιον – Απαξιώνεται υπερσύγχρονος ρομποτικός εξοπλισμός»

July 16, 2024 256

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος μετά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ).

«Το ΕΚΑ διαθέτει υπερσύγχρονο ρομποτικό εξοπλισμό για αποκατάσταση ασθενών πολύ ανώτερο από ιδιωτικά κέντρα, που όμως δεν αξιοποιείται στο έπακρο. Δεν αξιοποιείται επειδή ένα μεγάλο μέρος των νοσηλευόμενων ασθενών «παρκάρονται» στο κέντρο, για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρ’ ότι δεν χρίζουν αποκατάστασης»

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της διοίκησης να επικοινωνήσουν με τους συγγενικό περιβάλλον αυτών των ανθρώπων -όσων έχουν- που μένουν «ξεχασμένοι» εκεί, οι ίδιοι αρνούνται να τους παραλάβουν καθώς έχουν βολευτεί με τη δωρεάν διαμονή και σίτιση των γονιών, αδελφών, παππούδων και γιαγιάδων, όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

«Δεν έχουν συγγενικό περιβάλλον να τους παραλάβει ενώ όσοι έχουν συγγενείς, αυτοί βολεύονται και αρνούνται να τους πάρουν και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες δεν έχουν κενές θέσεις για να τους μεταφέρουν. Έτσι όλες οι προσπάθειες της θεραπευτικής ομάδας για εξιτήρια σε κοινωνικά περιστατικά πέφτει στο κενό και νοσηλεύονται μήνες και χρόνια χωρίς να έχουν ανάγκη αποκατάστασης. Πάνω από το ένα τέταρτο των 90 συνολικά νοσηλευόμενων ασθενών είναι αυτής της κατηγορίας».

Η λίστα αναμονής και η απαξίωση του συγχρόνου εξοπλισμού που έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι πολίτες

Αποτέλεσμα αυτών είναι να υπάρχει μια τεράστια λίστα αναμονής από νέα παιδιά που υπέστησαν ατυχήματα ή και άλλα άτομα που χρήζουν αποκατάστασης. Εξ αιτίας αυτών δεν αξιοποιείται στο έπακρο και ο υπερσύγχρονος ρομποτικός εξοπλισμός.

«Οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας σημαντικά ποσά από τη τσέπη τους ως συμμετοχή, πέραν του νοσηλίου που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

 

Ταυτόχρονα ταλαιπωρείται το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΚΑ με κατάκοιτους ασθενείς που χρήζουν συνεχή ατομική περιποίηση σαν να πρόκειται για προνοιακή μονάδα», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

Οι ελλείψεις προσωπικού

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στο ΕΚΑ υπάρχουν μεγάλα κενά σε όλες τις ειδικότητες όπως στη νοσηλευτική υπηρεσία. Την ίδια ώρα στην ιατρική υπηρεσία από τις 17 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι 12 με φυσιάτρους, δεν υπάρχει καρδιολόγος, ούτε ΩΡΛ απαραίτητες ειδικότητες και οι μόνο δύο παθολόγοι δεν αρκούν για τους 90 νοσηλευομένους.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή και βαρύτητα στο ΕΚΑ ώστε να μεταφερθούν σε προνοιακές δομές τα περιστατικά που «φρενάρουν» την εύρυθμη λειτουργία του και να εξυπηρετηθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη τις εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης που προσφέρει: « Να βρεθεί λύση να δεχθούν να λάβουν εξιτήριο όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς που είναι κοινωνικά περιστατικά» επισημαίνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search