• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ομιλία ντροπής από τον Μητσοτάκη στην Κέρκυρα: Έδιωξαν γυναίκα που φώναζε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη

May 27, 2024 989
 

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Την αλλεργία του στην αντίθετη φωνή και στην κριτική επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Κέρκυρα, καθώς η φρουρά του προσπάθησε να απομακρύνει γυναίκα που έκανε παρέμβαση, ζητώντας δικαιοσύνη για τα Τέμπη.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε στην Αναστασία Πλακιά που έχασε τη ζωή της στο έγκλημα στα Τέμπη. Αμέσως άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού έσπευσαν να τραμπουκίσουν την κοπέλα, προσπαθώντας να την απομακρύνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έδωσε προσωρινά την «άδειά» του στη νεαρή να παραμείνει, και κάλεσε τους άνδρες της ασφαλείας του να μην την εμποδίσουν να μιλήσει, καθώς χαρακτηριστικά τους είπε: «Αφήστε την, αφήστε την», στην συνέχεια ξεκίνησε να απαντά, λέγοντας: «Μιας και μου λες για τη Δικαιοσύνη, να πω δύο κουβέντες. H Δικαιοσύνη ήταν ο μεγάλος ασθενής και παραμένει. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι μη αποδεκτή και κάναμε τολμηρές παρεμβάσεις. Με τον νέο δικαστικό χάρτη χρησιμοποιούμε ειρηνοδίκες που δεν εργάζονταν στο 100% και έχουμε τώρα περισσότερους δικαστές για πιο γρήγορες αποφάσεις και λιγότερη γραφειοκρατία».

 
 

Μάλιστα, χαρακτηριστικά τόνισε ότι «για όσα έγιναν και μας πόνεσαν, έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε και για τα μεγάλα τραύματα που έχουν αφήσει μεγάλες τραγωδίες. Αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να βγει να το πει.

»Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και αυτή τελικά θα αποδώσει και τις ευθύνες. Έτσι δουλεύουν οι δημοκρατίες. Δεν αποδίδω ευθύνη ούτε εγώ ούτε κανείς από εσάς. Δικάζονται στο δικαστήριο με απολύτως καθορισμένες διαδικασίες και με γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με αντίστοιχες υποθέσεις, που, δυστυχώς, μας πήγαν πολύ πίσω. Λοιπόν, και για τα θέματα της Δικαιοσύνης είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και την αυτοκριτική μας και να κινηθούμε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς».

Η αναφορά Μητσοτάκη για δημοκρατία την ώρα που έδιωχναν τη γυναίκα

 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του, όμως η γυναίκα επέμεινε και ακούγεται να λέει: «Δημοκρατία δεν έχουμε;».

«Κυρία μου, αν ήρθατε εδώ για να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμά σας. Αλλά, το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς που ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, σας άκουσα και σας απάντησα… Δημοκρατία και το άλλο», είπε ο πρωθυπουργός και απέσπασε το χειροκρότημα από το κοινό.


Την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ, να το μάθετε αυτό», φαίνεται η γυναίκα να φεύγει από το πλήθος, χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα, πάντως, ποιοι την απομακρύνουν από εκεί.

Σε εκείνο το σημείο ο πρωθυπουργός δείχνει να σαστίζει για λίγο. Αφού περνούν λίγα δευτερόλεπτα στα οποία δεν μιλάει και χαμογελά αμήχανα, συνεχίζει την τοποθέτησή του, λέγοντας: «Αυτή η παράταξη, να τα πούμε και αυτά σε αυτούς που διαμαρτύρονται, έφερε τη δημοκρατία πίσω σε αυτόν τον τόπο, για να μην ξεχνιόμαστε». Και αν σήμερα κυβερνούμε με άνετη πλειοψηφία 41% είναι γιατί εσείς μας τη δώσατε. Δεν την υφαρπάξαμε από κανέναν».

Δείτε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 22:00:

 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search