• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Κάθε βδομάδα χάνονται 1430 διδακτικές ώρες...

September 27, 2023 1932

Ξεκάθαρη απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν κενά, παρά μόνο αυτά που δεν μπορούν να προβλεφθούν» έδωσε σήμερα η ΕΛΜΕ της Κέρκυρας, ανακοινώνοντας τα κενά σε όλα τα σχολεία του νησιού.

Είναι γνωστό ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών δε γίνονται με γνώμονα τα κενά αλλά το «πόσα λεφτά υπάρχουν» και στο ζύγι κόστους-οφέλους, η δημόσια εκπαίδευση δε βγαίνει ποτέ κερδισμένη.

Έτσι, τα κενά στην Κέρκυρα, με τους υπολογισμούς της ΕΛΜΕ -οι οποίοι να τονίσουμε, δεν είναι απόλυτα ακριβείς, αφού στηρίζονται σε ανεπίσημες πληροφορίες κι όχι σε επίσημη ενημέρωση από τους Διευθυντές των σχολείων, και χωρίς να μπορεί να ληφθούν υπόψη οι ώρες που περισσεύουν από τους ήδη υπηρετούντες συναδέλφους, όπως επίσης και με τις περισσότερες ώρες της Ειδικής Αγωγής να λείπουν- είναι περίπου 75. Αυτό σημαίνει ότι κάθε βδομάδα χάνονται τουλάχιστον 1430 διδακτικές ώρες...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Επειδή η ΔΔΕ Κέρκυρας και οι συντασσόμενοι με αυτήν «αιρετοί» του ΠΥΣΔΕ, τηρούν «σιγή ιχθύος» σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στην Κέρκυρα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ανακοινώνει τα κενά σε όλα τα σχολεία, προκειμένου αφενός, οι συνάδελφοι που δεν προσλήφθηκαν στην Α΄ φάση των αναπληρωτών να γνωρίζουν πόσα κενά υπάρχουν και αφετέρου, οι συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν σε απομακρυσμένα σχολεία, να γνωρίζουν το σύνολο των κενών και να διεκδικήσουν τη βελτίωσή τους.

Επίσης, η ανακοίνωση των κενών από την ΕΛΜΕ, είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν κενά, παρά μόνο αυτά που δεν μπορούν να προβλεφθούν».

κενα πυσδε κερκυρας

Είδαμε τελικά τον αριθμό των προσλήψεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, στην Α΄ φάση, να πετσοκόβεται στους 28.353 τη στιγμή που τα συνολικά κενά στα σχολεία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είναι πάνω από 47.000! Μάλιστα οι προθέσεις του Υπουργείου ώστε να μπει επιπλέον «κόφτης» στις προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται ακόμα πιο φανερές αν λάβουμε υπόψη ότι οι προσλήψεις της Α' φάσης είναι κατά 3.500 λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή φάση πρόσληψης συμβασιούχων αναπληρωτών! Ο μόνιμοι διορισμοί του καλοκαιριού στην ουσία καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις, αρά δεν ισχύει το επιχείρημα ότι κάποια κενά καλύφθηκαν με μόνιμους διορισμούς.

Είναι γνωστό ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών δε γίνονται με γνώμονα τα κενά αλλά το «πόσα λεφτά υπάρχουν» και στο ζύγι κόστους-οφέλους, η δημόσια εκπαίδευση δε βγαίνει ποτέ κερδισμένη.

Έτσι, τα κενά στην Κέρκυρα, με τους υπολογισμούς της ΕΛΜΕ -οι οποίοι να τονίσουμε, δεν είναι απόλυτα ακριβείς, αφού στηρίζονται σε ανεπίσημες πληροφορίες κι όχι σε επίσημη ενημέρωση από τους Διευθυντές των σχολείων, και χωρίς να μπορεί να ληφθούν υπόψη οι ώρες που περισσεύουν από τους ήδη υπηρετούντες συναδέλφους, όπως επίσης και με τις περισσότερες ώρες της Ειδικής Αγωγής να λείπουν- είναι περίπου 75. Αυτό σημαίνει ότι κάθε βδομάδα χάνονται τουλάχιστον 1430 διδακτικές ώρες, κάτι το οποίο έχει αρνητικό αντίκτυπο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας διεκδικεί:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

  • Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μια φάση.

  • Άμεση πρόσληψη της επόμενης φάσης των αναπληρωτών συναδέλφων.

  • Να δίνονται όλα τα κενά για την τοποθέτησή κι όχι αυθαίρετη επιλογή από τον ΔΔΕ.

  • Εφόσον δε γίνεται αυτό, να δίνεται η δυνατότητα αίτησης βελτίωσης από τους συναδέλφους, όπως γινόταν για χρόνια μετά από πιέσεις της ΕΛΜΕ και των πραγματικών αιρετών.

  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

  • Όσο το υπουργείο θα ξεζουμίζει και τον τελευταίο εκπαιδευτικό για να εξοικονομήσει χρήματα, μια και θεωρούν την εκπαίδευση κόστος

  • Όσο θα καταστρατηγούν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μια και θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα

  • Όσο δεν ασχολούνται με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφήνοντας τα να ξεκινούν με τους μισούς καθηγητές  στην τάξη, αφού θέλουν τα παιδιά αμόρφωτα και χωρίς δικαιώματα

Τόσο εμείς πρέπει να συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, δυναμώνοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search