• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

“Διεκδικούμε το Βίδο που μας αξίζει!” (ΦΩΤΟ)

June 14, 2023 673

O Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βίδο» σε συνεργασία με 7 ακόμα περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους οργάνωσαν επίσκεψη στο ΒΙΔΟ (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση του Συλλόγου “Φίλοι του Βίδο” με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή στη νησίδα.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και πλήθος

Αναλυτικά:

Ζωντάνεψε το Βίδο την Κυριακή 11 Ιουνίου, έστω και για λίγες ώρες, μετά την πρωτοβουλία του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Βίδο» που σε συνεργασία με 7 ακόμα περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους οργάνωσαν επίσκεψη στο νησί. Ευτυχής συγκυρία ότι την ίδια μέρα επισκέφθηκε το νησί και δημοτικό σχολείο που «υιοθέτησε» και καθάρισε την παραλία «Μαΐστρο».
Περισσότεροι από 150 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ανέβηκαν στο νησάκι με το καΐκι που είχαν ναυλώσει οι Σύλλογοι και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα και τη φύση, να δουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί, να συζητήσουν και να κλείσουν την όμορφη μέρα με ένα βραδινό γλεντάκι.
Αυτά που είδαμε όλοι, δυστυχώς επιβεβαίωσαν όσα γνωρίζαμε. Τραγική εγκατάλειψη παντού. Ακαθάριστοι δρόμοι με επικίνδυνα ξερά ξύλα, ανύπαρκτη πυρασφάλεια, κατασκηνώσεις με ημιτελή έργα, κτίρια που καταρρέουν, το δημοτικό καΐκι ακόμα στο καρνάγιο παρά τις υποσχέσεις (σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η Aποκεντρωμένη Διοίκηση έβγαλε άκυρη την παραχώρηση του δημοτικού καϊκιού στην ΚΑΠΟΔΙΑΝ και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να ξεκινήσει τα δρομολόγια), εστιατόριο και αναψυκτήριο κλειστά, παραλίες με σκουπίδια. Χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης είναι ότι μόλις το Σάββατο 10/6 άνοιξε μια τουαλέτα στο λιμάνι και οι τουαλέτες των προσκόπων και συνδέθηκε το νερό ενώ τα υπόλοιπα δίκτυα δεν είχαν νερό.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, ακορντεόν, βιολί και κλαρινέτο
Ανάμεσα στους συνδημότες που συμπαραστάθηκαν στην πρωτοβουλία των Συλλόγων, τέως δήμαρχοι, τέως νομάρχης, 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές, υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και πολλοί φίλοι του Βίδο.
Με συντονισμό του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος έγιναν δράσεις καθαρισμού σε παραλίες κυρίως και όσα απορρίμματα συνελέγησαν, διαχωρίστηκαν σε 7 ρεύματα και μεταφέρθηκαν στην πόλη.
Το απόγευμα της Κυριακής, στο χώρο όπου θα έπρεπε να λειτουργεί η καντίνα, έγινε συζήτηση για το παρόν και τις προοπτικές της νησίδας. Ο Πρόεδρος του συλλόγου και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κούρκουλος, αφού παρουσίασε την ιστορία και τη διαδρομή της νησίδας Βίδο, τόνισε με έμφαση ότι το «Βίδο ανήκε στο Λαό και θα παραμείνει στο Λαό» ενώ στην ίδια κατεύθυνση ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Παν. Πέτρου επεσήμανε «το Βίδο είναι η φυσική προέκταση της πόλης, είναι συνδεδεμένο με αυτή και οι κάτοικοι, κυρίως της Παλιάς πόλης, δικαιούνται να την απολαμβάνουν ως ένα από τους ελάχιστους ουσιαστικά χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη». Σε αγωνιστική και αποφασιστική κατεύθυνση όλοι οι ομιλητές.
Κοινή συνισταμένη από τη συζήτηση που ακολούθησε ήταν η ανάγκη
να επανέλθει η ζωή στο νησί και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες,
να λειτουργήσουν άμεσα και οι υποτυπώδεις υποδομές που υπάρχουν,
να δρομολογηθεί το δημοτικό καΐκι με τακτικά και σταθερά δρομολόγια,
το λειτουργία του αναψυκτήριου παραβιάζει τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας και το εστιατόριο λειτουργεί με αποκλεισμό των Κερκυραίων και επισκεπτών πλην των πελατών του ΙΚΟΣ. Θα πρέπει να ασκηθεί αγωγή εξώσεως κατά της εταιρείας λόγω παραβάσεως ουσιώδους λόγου της σύμβασης.
να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις και η δημιουργική απασχόληση ώστε τα παιδιά, μετά από 6 χρόνια απουσίας, να «ξαναδεθούν» με το Βίδο.
Και φυσικά, να διαμορφωθεί μια στρατηγική ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση του Βίδο πάνω στις μελέτες που έχουν εκπονηθεί στο παρελθόν και βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους δημότες και τους φορείς τους και να αξιοποιηθούν κάποια από τα πολλά διαθέσιμα Ευρωπαϊκά προγράμματα περιβαλλοντικής διαχείρισης φυσικών πόρων για την υλοποίησή της.
Εξουσιοδοτήθηκε ο Σύλλογος μαζί με τους άλλους συνεργαζόμενους συλλόγους να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για να μη μείνει η χθεσινή επίσκεψη χωρίς απτά αποτελέσματα.
Η επίσκεψη έκλεισε το βράδυ με ένα μικρό γλέντι, με συλλογική κουζίνα, με ζωντανή μουσική από νεανικό συγκρότημα και φυσικά, με χορό.
Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βίδο» θέλει να ευχαριστήσουν όλους πολίτες που πλαισίωσαν την πρώτη αυτή εκδήλωση πάνω στο Βίδο και να τους ζητήσει να μείνουν κοντά στο σύλλογο και να πλαισιώσουν και τις επόμενες δράσεις και εκδηλώσεις του.
Ευχαριστεί επίσης θερμά τους συλλόγους, Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης, Σύλλογο San Giacomo, Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος, Σύλλογο Γαρίτσας «Το Αλσος», Σύλλογο Προστασίας Δασιάς, Σύλλογο Φίλων και Προστασίας περιοχών Νatura Νότιας Κέρκυρας, Σύλλογο Ελληνοσερβικής Φιλίας για τη ενεργή συνεργασία τους που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της ένωσης δυνάμεων για ένα κοινό στόχο και σίγουρα θα συνεχίσουμε όλοι μαζί.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που συμμετέχουν σε λεμβοδρομία και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και δέντρο

ΦΩΤΟ: Λίνα Ρούσσου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search