• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Γoνείς Kοντοκαλίου: Ανοικτή επιστολή για το νέο σχολικό κέντρο

September 26, 2023 730

Ανοιχτή Επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου, – Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου, Δημοτικού Σχολείου Γουβιών για το θέμα του Νέου Σχολικού Κέντρου Κοντοκαλίου-Γουβιών.

Η επιστολή:

ΠΡΟΣ
τους/τις επικεφαλής υποψηφίους/-ες των Παρατάξεων για τον Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (αντιστοίχως & αλφαβητικώς),
κ.κ. Καρύδη Γ., Μεταλληνό Τ., Μπορμπότη Γ., Πουλημένο Στ., Υδραίου Μ.
& Γαλιατσάτο Θ., Δρυ Μ., Κράτσα Ρ., Μπαλλού Αλ., Ραιδεστινό Γ., Τρεπεκλή Γ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμες Κυρίες, αξιότιμοι Κύριοι,
υποψήφιοι/-ες Δήμαρχοι & Περιφερειάρχες,

Εκπροσωπώντας τους γονείς μιας περιοχής, που τα παιδιά της βιώνουν στα σχολεία τους, αλλά και έξω από αυτά, συνθήκες υποβάθμισης του δημόσιου βίου, που δεν ταιριάζουν σε παιδιά του 2023, σας καλούμε σε δεσμεύσεις σχετικά με το Νέο Σχολικό Κέντρο Κοντοκαλίου-Γουβιών!

Τα παιδιά μας βιώνουν μια άθλια πραγματικότητα. Ζώντας με αγωνία στα πεπαλαιωμένα υπάρχοντα κτήρια-σχολεία - υγρασία, σοβάδες, παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, πλημμυρισμένες αυλές σε κάθε βροχή, καρκινογόνος αμίαντος στη στέγη του Δημοτικού Γουβιών- .

Πρόσφατα το Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου έκανε Αγιασμό μετά από κινητοποίηση των γονέων, εφόσον το σχολείο ήταν κλειστό και χωρίς ρεύμα! Το Δημοτικό Γουβιών χρειάζεται άμεσα επισκευές στο κτήριο! Με επικίνδυνες συνθήκες οδοστρώματος στον εσωτερικό δρόμο Κοντοκαλίου-Γουβιών, με χαλασμένους σηματοδότες ανά έναν-δύο μήνες σε όλο το μήκος της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας που αποτελεί την περιοχή μας και καθιστά θανατηφόρο το πηγαινέλα στα σχολεία μας. Ακόμα και στο επίπεδο του αθλητισμού, το μοναδικό γήπεδο Κοντοκαλίου ξηλώθηκε και αφέθηκαν τα παιδιά μας χωρίς χώρο άθλησης.

Αγωνιζόμαστε δεκαετίες. Το Νέο Σχολικό Κέντρο Κοντοκαλίου - Γουβιών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με προϋπολογισμό €5.500.000. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει, τα Τεύχη Δημοπράτησης βρίσκονται προς έγκριση στο Υπουργείο, έπεται η Δημοπράτηση.

Αξιότιμε Υποψήφιε, αξιότιμη Υποψήφια,

Σε προσκαλούμε σε δέσμευση. Ότι θα επιτελέσεις το ηθικό χρέος απέναντι στα παιδιά της περιοχής, θα προωθήσεις και θα ολοκληρώσεις την όποια διαδικασία για το νέο Σχολικό Κέντρο. Ότι θα επιδείξεις ενδιαφέρον έμπρακτο για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά-οικονομικά περιοχή – Κοντόκαλι, Γουβιά, Κυρά-Χρυσικού, Τεμπλόνι, Τζάβρου - όπου τα παιδιά, εκ του αποτελέσματος, δεν αποτελούν και πρώτο μέλημα της πολιτείας.

Περιμένοντας τη δέσμευσή σου,
Μετά τιμής,

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου

Ο Πρόεδρος

Λάππας Ιωάννης

Η Γραμματέας

Κορωνάκη Αικατερίνη

Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου
Η Πρόεδρος     
Γεροντικού Αικατερίνη-Βαρβάρα
Ο Γραμματέας
Γκιόνι Αλμπιόν

Δημοτικού Σχολείου Γουβιών
Η Πρόεδρος     
Κουλουρίδη Αλεξάνδρα
Η Γραμματέας
Μιχαλά Μαρία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search