• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Μια λαμπάδα … ψήφο για μια χούφτα άσφαλτο! Του Νικηφόρου Λιούμπα

October 06, 2023 918

Μια λαμπάδα … ψήφο για μια χούφτα άσφαλτο!

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και χαμογελάει

Του Νικηφόρου Λιούμπα

 

(Το σχόλιο του Νικηφόρου Λιούμπα έχει δημοσιευτεί στη «Φωνή των Αργυραδιτών» το 2002 και συγκεκριμένα στο φύλλο 61 Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2002. Εικοσιένα χρόνια μετά παραμένει δραματικά επίκαιρο  και αληθινό – δυστυχώς για τον τόπο μας – εν όψει και των εκλογών της Κυριακής 8 Οκτώβρη).

Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται είναι μια σημαντική στιγμή για τον Δήμο μας. Στις εκλογές αυτές θα κριθεί η συνέχιση με αυτό ή τον άλλο τρόπο της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας, αφού θα επιλεγούν προγράμματα και άνθρωποι που θα – ή αν- τα υλοποιήσουν. Είναι εύκολο σε ορισμένους να υπόσχονται ότι θα λύσουν κάθε πρόβλημα του Δήμου και εύκολα και σύντομα θα πραγματοποιήσουν έργα.

Τέσσερα χρόνια βλέπουμε τους δημότες να «αναθεματίζουν» τις λακούβες και να ‘εξορκίζουν» τα λασπόνερα. Τέσσερα χρόνια έκαναν «παρακλήσεις» να εισακουστούν από τον Κύριο, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Να όμως πριν τις εκλογές του Οκτώβρη το θαύμα…

Η άσφαλτος έπεσε κι απλώθηκε όπως οι σποραδικές βροχές. Μάταια πίστευαν οι δημότες στη Μεγαλοσύνη του Κυρίου πως θαγίνει δίκαιη μοιρασιά σε όλους. Επιλεκτικά στρώθηκε σε δρόμους όχι για να εξυπηρετήσουν το κοινό συμφέρον, αλλά για να αλωθούν συνειδήσεις με μοναδικό στόχο την άγρα της ψήφου. Παλιό και ξεπερασμένο, βέβαια, κόλπο των τοπικών αρχόντων που βαυκαλίζονται πως θα στραβωθεί ο λαός και θα χειροκροτήσει έναν ακόμα Σωτήρα, ξεχνώντας την ανυπαρξία του σε μια ολόκληρη τετραετία. Έχουν ακόμη την παλιομοδίτική ψευδαίσθηση πως ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΣΦΑΛΤΟ ο λαός θα τους ΑΝΑΨΕΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΨΗΦΟ.

Πιστεύω, όμως, τέτοιες πρακτικές του οποιουδήποτε τοπικού άρχοντα που στόχο έχουν να υποτάσσουν συνειδήσεις πρέπει να καταδεικνύονται και να καταδικάζονται. Ο τοπικός άρχοντας πρέπει να αγωνίζεται μαζί με τους συνδημότες του με περισσότερη φαντασία και πρακτικό μυαλό, αλλά και ικανότητα για να δίνει λύσεις, όχι στους λίγους, ούτε προς ίδιον πολιτικό συμφέρον. Ας προσέξουμε λοιπόν να μην ξαναπληρώσουμε έργα που ήδη έχουμε πληρώσει.

Ας κοιτάξουμε το καλό του Δήμου μας. Ας απαιτήσουμε έντιμη συμπεριφορά και δίκαιη μεταχείριση όλων των δημοτών

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search