• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Με απόφαση του Δημάρχου επιτρέπεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του καλοκαιριού!

August 01, 2024 240

Ανακοίνωση ΛΑΣΥ

Κυβέρνηση, Υπουργεία και Δήμος… στις υπηρεσίες των πολυεθνικών!

Με απόφαση του Δημάρχου επιτρέπεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του καλοκαιριού!!!

Περίσσεψαν τα παχιά λόγια και οι μεγαλοστομίες από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Πουλημένο αλλά στην πράξη… Έχουν περάσει μόλις 2 μήνες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μάη, όπου συζητήθηκε ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα της παράνομης λειτουργίας των 2 καταστημάτων της «Lidl» στην πόλη της Κέρκυρας. Όλοι θυμόμαστε την τοποθέτηση του κ. Πουλημένου, που έκρινε αυθαίρετη, παράνομη και καταδικαστέα την ενέργεια της πολυεθνικής, που δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετος στη λειτουργία των καταστημάτων μεγάλων αλυσίδων τις Κυριακές. Όλοι θυμόμαστε να λέει με στεντόρεια φωνή και πειστικό ύφος πώς αυτές οι πρακτικές στρέφονται τόσο κατά των εργαζόμενων όσο και κατά των μικροκαταστηματαρχών, οι οποίοι τελικά θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να σταθούν στον ανταγωνισμό κ.ά.

Αυτά όμως πριν από δύο μήνες! Πέραν του γεγονότος ότι, παρά τα όσα έλεγε ο Δήμαρχος, όλο αυτό το διάστημα η πολυεθνική συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα τις Κυριακές, παίζοντας το ρόλο του λαγού στο εμπόριο, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η παρανομία αυτή γίνεται νόμος από τον ίδιο που κατά τα άλλα ήταν αντίθετος, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων!!!

Ύστερα λοιπόν από απαίτηση της πολυεθνικής και τις «υποδείξεις» της κυβέρνησης της ΝΔ, ο «αντάρτης» Δήμαρχος (πιστός όμως πάντα στην κυβερνητική πολιτική) στις 26/7/2024 πήρε απόφαση (ΑΔΑ: 91ΨΒ46ΜΓ2Α-4ΕΠ) με την οποία επιτρέπει το άνοιγμα για όλες τις Κυριακές, όχι μόνο των super market, αλλά όλων των εμπορικών καταστημάτων από 1 Μάη μέχρι 31 Οκτώβρη!

Παράλληλα, αξιοποιώντας απόφαση της Περιφερειακής Αρχής την περίοδο που την πλειοψηφία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, για τις υπόλοιπες μέρες, μέχρι στις 00:00 τα μεσάνυχτα! Βεβαίως, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως την πόρτα άνοιξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με την απόφαση Υδραίου, αξιοποιώντας νόμο της ΝΔ, που παρά το γεγονός ότι εξαιρούσε τα super market, έκανε όμως την αρχή για να υπάρξει η σημερινή εξέλιξη. Τόσο διαφορετική η πολιτική τους! Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, πάντα σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού, βασισμένοι σε κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενσωματώνονται από τις κυβερνήσεις στην ελληνική νομοθεσία. Ένας μηχανισμός που δουλεύει ρολόι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων αλλά κουτσαίνει όταν πρόκειται για τις ανάγκες των πολλών, όπως π.χ. στην περίπτωση της ύδρευσης του Δήμου.

Να σημειωθεί πως τόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη της Δημοτικής Αρχής να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, που δεν τήρησε ούτε τους κανόνες της αστικής νομιμότητας, αφού δεν προχώρησε στη διαβούλευση που απαιτείται αλλά χρησιμοποίησε ως «δικαιολογία» κάποια έγγραφα του 2023 (της προηγούμενης δημοτικής περιόδου δηλαδή) από τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και σίγουρα σε καμία περίπτωση από εκπροσώπους των εργαζομένων. Άλλη μία φορά οι νόμοι γίνονται λάστιχο όταν αφορά τα κέρδη των ομίλων.

Οι εργαζόμενοι και οι μικροκαταστηματάρχες το μόνο που έχουν είναι ο αγώνας τους ενάντια σε τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους και στους Συλλόγους τους. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και στους αγώνες τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search