• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΦΩΤΟ Κερκυραϊκή Άποψη ΦΩΤΟ Κερκυραϊκή Άποψη

Προπάντων τα οικονομικά συμφέροντα

July 31, 2024 492
 
 
Οι συνδημότες οι οποίοι παρακολουθούν τις ανταποκρίσεις από το γνωστό μας μακρινό-πολύ μακρινό νησί (0 μοίρες γεωγραφικό μήκος και 90 μοίρες βόρειο πλάτος) γνωρίζουν ότι τα εκεί προβλήματα μοιάζουν εκπληκτικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι εμείς.
Την Τρίτη ο Κυβερνήτης του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού κάλεσε σύσκεψη ενδιαφερομένων («φορείς» τους λένε) στο Κυβερνείο για να πάρει κυκλοφοριακά μέτρα τον Αύγουστο ώστε να μπορεί να πει ότι κάτι έκανε κι αυτός.
Πολλοί δεν πήγαν με το σκεπτικό «δε πα να λες ότι θες, εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ και γραμμένο όπου δε πιάνει μελάνι σε έχουμε». Άλλοι δεν προσκλήθηκαν γιατί έχουν γίνει ενοχλητικοί στον Κυβερνήτη και αυτός δε γουστάρει ούτε να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ούτε να απολογείται. Άλλοι είπαν ότι κάποια «γραφεία πουλάνε εστιατόρια της πόλης και δεν μπορεί οι πελάτες τους να μην οδηγούνται εκεί οδικώς». Λιγο έλειψε μάλιστα να πουν στον Κυβερνήτη «παράτα μας και αυτά να πα να τα κάμεις στο χωριό σου». Τα χρειάστηκε ο άνθρωπος και ψέλλισε κάτι σαν «καλά, δεν είπα και τίποτα».
 
Μιλάμε δηλαδή κυριολεκτικά για μια ωραία ατμόσφαιρα όπου το κριτήριο λειτουργίας της πόλης είναι σαφέστατο:
«Κερδίζουν κάποιοι, άρα θα γίνει ότι γουστάρουν για να κερδίσουν αυτοί περισσότερα». Έτσι απλά είναι τα πράγματα. Ότι … ωραία λόγια και διάφορες εξυπνάδες ειπωθούν θάναι για το θεαθήναι.
Όμως εκεί στο μακρινό-πολύ μακρινό νησί περιμένουν όπου νάναι την τελική ανακοίνωση των μέτρων, οπότε θα σας ενημερώσουμε άμεσα και με λεπτομέρειες.
 
Προς το παρόν, τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι κάθε ομοιότητα των παραπάνω καταστάσεων με πιθανές γνωστές μας, είναι τελείως συμπτωματική και οποιοσδήποτε πιστεύει περί του αντιθέτου δέον όπως θεωρηθεί κατακριτέος, ουτιδανός και ότι άλλο θέλετε..
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search