• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Κάτοικοι Παλιάς πόλης: «Ανεπιθύμητοι στην ίδια τους την πόλη όπου γεννήθηκαν και ζουν»

August 02, 2024 533

Ανακοίνωση του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων για τα ζητήματα της Παλιάς Πόλης που  συνεχίζουν να τους ταλαιπωρούν. . “Οι κάτοικοι καλούνται να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην ίδια τους την πόλη όπου γεννήθηκαν και ζουν” τονίζεται. Επιπλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι διαμαρτύρονται επειδή δεν προσκλήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε από το δήμο για τα κυκλοφοριακά μέτρα του Αυγούστου και ισχυρίζονται ότι είναι «ανεπιθύμητοι στην ίδια τους την πόλη όπου γεννήθηκαν και ζουν». Όπως υποστηρίζουν, η Δημοτική αρχή και κάποια οικονομικά συμφέροντα τους θεωρούν «πολύ ενοχλητικούς και εμπόδιο στην «οικονομική ανάπτυξη»…

Αναλυτικά:

Η νέα δημοτική αρχή διαχειρίζεται ήδη επί επτά μήνες το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.
Στην Παλιά Πόλη, η κατάσταση η οποία ήδη έχει διαμορφωθεί και εξελίσσεται σταθερά στην ίδια – δυσάρεστη για τους κατοίκους- κατεύθυνση, προκαλεί σειρά διαπιστώσεων και ερωτηματικών:
Ποιοι θέλουν την Παλιά Πόλη και όλη την πόλη ξέφραγο αμπέλι;
Ποιοι ωφελούνται από την κατάσταση αναρχίας και ανομίας η οποία επικρατεί και διαλύει την καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων;
Ποιοι ωθούν το δήμαρχο να κάνει στροφή 180 μοιρών από όσα έλεγε και υπόσχονταν προεκλογικά;
Ποιοι προωθούν τον αποκλεισμό των μονίμων κατοίκων ακόμα και από το δικαίωμα έκφρασης γνώμης για τα τεκταινόμενα στη γειτονιά τους;
Δυστυχώς είμαστε για άλλη μια χρόνια στο ίδιο έργο θεατές. Στο ίδιο και χειρότερο μάλιστα αυτή τη φορά έργο καθώς τα προεκλογικά «προσεχώς» προμήνυαν επιτέλους κάτι διαφορετικό αλλά τελικά έχουμε τα ίδια και τα ίδια.
Μετά τις προεκλογικές κορώνες «θα μπει τάξη» και «όταν υπάρχει αποφασιστικότητα όλοι ακολουθούν» της τότε υποψήφιας δημοτικής αρχής, οι νέοι άρχοντες πέρασαν στα:
Δεν υπάρχουν συνεργεία να μαζέψουν τις παράνομες καρέκλες και τα εμπορεύματα.
Δεν ακούμε τι γίνεται κάθε βράδυ στην πόλη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ηχορύπανση και δεν βλέπουμε ότι οι καρέκλες και τα τραπέζια απλώνονται παντού. Αφού λοιπόν σας ενοχλούν παράνομα, ο Δήμος θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να το κάνουν νόμιμα.
Δεν υπάρχουν αστυνομικοί να επιβάλουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άρα θα ζητήσουμε από τον κόσμο να πειθαρχήσει (όπως για παράδειγμα πειθάρχησαν και οι παραπάνω).
Την Τρίτη 30.07.2024 ήλθε και το κερασάκι. Στη σύσκεψη την οποία οργάνωσε ο Δήμος για τη λήψη κυκλοφοριακών μέτρων κυριάρχησε η … απλή λογική: «Αφού οι κάτοικοι μιλάτε πολύ, δεν σας θέλουμε στην παρέα μας. Θα καλούμε μόνο όσους ξέρουμε ότι τους έχουμε του χεριού μας και θα πάνε με τα νερά μας».
Οι κάτοικοι καλούνται να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην ίδια τους την πόλη όπου γεννήθηκαν και ζουν. Η Δημοτική αρχή και κάποια οικονομικά συμφέροντα τους θεωρούν πολύ ενοχλητικούς και εμπόδιο στην «οικονομική ανάπτυξη» (δηλαδή μουσική συνέχεια με όποια ένταση θέλουν οι επιχειρηματίες, καρέκλες και τραπέζια παντού).
Δυστυχώς δεν υπάρχουν μόνο στην Κέρκυρα παρόμοια φαινόμενα.
Στη Σαντορίνη είπαν στους κατοίκους να μην κυκλοφορούν όταν έρχονται κρουαζιερόπλοια.
Εδώ τους λένε «να φύγετε να πάτε αλλού» με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής η οποία ψάχνει αφορμές για να παρακάμψει τους νόμους και τους κανονισμούς.
Δυστυχώς οι εικόνες των γεγονότων στη Βαρκελώνη και στα Κανάρια δεν θα αργήσουν και στην Κέρκυρα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search