• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Χιουμοριστικό βίντεο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κολωτούμπα του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά με την αργία της Κυριακής

August 03, 2024 409

Χιουμοριστικό βίντεο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κολωτούμπα του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά με την αργία της Κυριακής

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 7/8, στις 11:00, στο Μαράσλειο

Μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά αποακλύπτεαι η κολωτούμπα του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, Στέφανου Πουλημένου σχετικά με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής για όλη τη θερινή περίδο,ύστερα από τις μεθοδεύσεις της "Lidl".

Ο αγώνας συνεχίζεται! Την απόφαση αυτή ο δήμαρχος θα την πάρει πίσω θέλει δε θέλει!

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7/8, στις 11:00 στο Μαράσλειο

ΞΕ-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ «ΘΕΛΩ» ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

 

Βρισκόμαστε σε περίοδο που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι, όμως οι μεγαλύτερες κυβιστήσεις γίνονται στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο Μαράσλειο Δημαρχιακό Μέγαρο από τη δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας!  Μόλις δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την παράνομη λειτουργία των δύο καταστημάτων της «Lidl» στην πόλη της Κέρκυρας, ύστερα από συνεχόμενες κινητοποιήσεις και καταγγελίες του Σωματείου μας. Μόλις δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που δημόσια ο δήμαρχος κύριος Στέφανος Πουλημένος σε έντονο ύφος κατέκρινε τις παραπάνω μεθοδεύσεις χαρακτηρίζοντάς τες αυθαίρετες και παράνομες. Μόλις δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο δήμαρχος κύριος Πουλημένος δεσμευόταν δημόσια ότι καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει και να δοθεί άδεια για το άνοιγμα των  καταστημάτων των μεγάλων αλυσίδων του εμπορίου. Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο κύριος Πουλημένος έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν μια πολυεθνική να «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της» τις αποφάσεις του δήμου και να παρανομεί. Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο κύριος Πουλημένος αναγνώριζε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για όλη τη θερινή περίοδο στην Κέρκυρα θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στη ζωή των εργαζομένων αλλά και σε όλους τους μικροκαταστηματάρχες τους οποίους θα τους οδηγούσε στο λουκέτο, τελικά σε ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία, όπως ο ίδιος έλεγε…

Δύο μήνες χρειάστηκαν για να αποδειχτεί ότι τελικά ο κύριος Πουλημένος δεν έχει μόνο το όνομα αλλά και τη… χάρη…! Έτσι, μετά το «δεν πρόκειται να γίνει κάτι το διαφορετικό» φτάσαμε στις 26 Ιουλίου, όπου ο δήμαρχος υπέγραψε στα μουλωχτά απόφαση (ΑΔΑ: 91ΨΒ46ΜΓ2Α-4ΕΠ) δίνοντας άδεια για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής από 1 Μάη μέχρι 31 Οκτώβρη κάθε χρονιάς και μάλιστα όχι μόνο για τα super market αλλά και για όλα τα εμπορικά καταστήματα και η οποία θα ισχύει από το επόμενο έτος. Παράλληλα, ο κύριος Πουλημένος, αξιοποιώντας παλαιότερη απόφαση της Περιφερειακής Αρχής της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων για το κοινό μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα! Βεβαίως, δεν είναι υπόθεση μόνο του κολωτούμπα-δημάρχου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή της κυρίας Υδραίου ήταν εκείνη, που αξιοποιώντας νόμους τους οποίους διαχρονικά έχουν θεσμοθετήσει οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ (πρόσφατη τροποποίηση από τη ΝΔ το 2023) με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλαβε απόφαση που, αν και ξεκάθαρα εξαιρούσε τα super market από αυτό το μέτρο εντούτοις διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για τις σημερινές κυβιστήσεις…!!! Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει το πολυτελές κουστούμι των μεγαλοεργοδοτών, το οποίο όμως πληρώνει ο λαός!

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσαν στο ακέραιο τις εκτιμήσεις του Σωματείου μας, που εδώ και καιρό καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της «Lidl», που ως λαγός πέρασε στην παρανομία ώστε στη συνέχεια αυτή η παρανομία και αυθαιρεσία να νομιμοποιηθεί από τον πρόθυμο κολωτούμπα. Οι μεγαλοεργοδότες δηλαδή σφυρίζουν και κυβέρνηση, υπουργεία, δήμος κάθονται σούζα! Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη ποιος τελικά είναι αυτό που κάνει κουμάντο στο πλαίσιο αυτής της οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, στο οποίο οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρόκειται να δουν άσπρη ημέρα παρά μόνο όταν στραφούν εναντίον της και διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται, όλο τον πλούτο που παράγουν! Παράλληλα, η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι από αυτό το κράτος, τη δικαιοσύνη του, τους θεσμούς του οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό για τους ίδιος. Το παιχνίδι είναι στημένο και σε βάρος των πολλών.

Μάλιστα, στη μεγάλη του φούρια για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, ο κύριος Πουλημένος πήρε μια απόφαση που δεν πληροί ούτε καν τις προϋποθέσεις του δικού τους νόμου, καθώς ουδέποτε έγινε διαβούλευση φορέων, όπως προβλέπεται και έτσι αυτή η απόφαση είναι ουσιαστικά παράνομη… Ψιλά γράμματα θα πει κανείς… Εδώ, από την κυβέρνηση μέχρι το δήμο, αναγνωρίζουν όλοι την παρανομία της «Lidl» αλλά μέχρι και σήμερα, που τη συνεχίζει, δεν την ενοχλεί κανείς, παρά τα παχιά τα λόγια περί επιβολής του νόμου!!! Μάλλον, όπως φαίνεται, εννοούν να κάνουν την παρανομία νόμο, ώστε τελικά να μην υφίσταται…!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι την ίδια ώρα που δε «μπορούν» να λύσουν βασικά προβλήματα που αφορούν τους πολλούς, όπως η υδροδότηση, τα σκουπίδια, οι δρόμοι κ.ά. λειτουργούν ταχύτατα, ώστε να προστατέψουν την κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών!

Αν νομίζουν όμως ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ είναι βαθειά γελασμένοι. Την απόφαση αυτή ο δήμαρχος θα την πάρει πίσω θέλει, δε θέλει και εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τον αναγκάσουμε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του εμπορίου, τους υπόλοιπους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στις δράσεις, που το επόμενο διάστημα θα διοργανώσει το Σωματείο μας. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας αρκεί ο κάθε συνάδελφος να λάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στον αγώνα. Παράλληλα, καλούμε τον Εμπορικό Σύλλογο και τους μικροκαταστηματάρχες να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, καθώς κι εκείνοι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, αφού θα αναγκαστούν λόγω του ανταγωνισμού, να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους (όπως εξάλλου παραδέχτηκε και ο κύριος Πουλημένος).

Τέλος, το Σωματείο μας καλεί την Τετάρτη 7/8 στις 11:00 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (Μαράσλειο).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search