• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Θέλουν να αδειάσουν την Παλιά Πόλη με κάθε τρόπο

August 22, 2024 579
 
Η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου και των διοικητών Πυροσβεστικής και Αστυνομίας δεν προοιωνίζει κάτι καλό για δύο απλούς λόγους:
 
1) Όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι έκαναν τέτοιες συναντήσεις, έπαιρναν αποφάσεις και στη συνέχεια δεν τις εφάρμοζαν. Ο τωρινός δεν βλέπουμε λόγο να μην ακολουθήσει την πεπατημένη όπως σε όλα ακολουθεί τα ίχνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
 
2) Ξαφνικά μπήκε θέμα αυτοκινήτων μονίμων κατοίκων. Παρόλο που ο Σύλλογός τους εδώ και μήνες (χρόνια μάλλον) προτείνει λύσεις, όχι μόνο δεν εισακούεται αλλά η νέα δημοτική αρχή αδιαφορεί πλήρως και ουσιαστικά κινείται στη
λογική «δυσκολεύω τη ζωή των κατοίκων ώστε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Παλιά Πόλη». Από εκεί και πέρα το τουριστικό κεφάλαιο καραδοκεί και θα ευγνωμονεί εσαεί τη νυν δημοτική αρχή.
 
Μια απορία μόνο προς τα δύο σεβαστά μέλη της σύσκεψης:
Ρώτησε κανένας σας τον κο Δήμαρχο τι θα γίνει αν ανάμεσα στα μεσάνυχτα και τις εφτά το πρωί πιάσει φωτιά στην Παλιά Πόλη;
Διαισθανόμαστε ότι από μέσα σας θα πείτε «ο Θεός και ο Άγιος να βάλουν το χέρι τους».
Και κάτι ακόμα γενικό που αφορά ότι πιάνει στα χέρια της η εκάστοτε δημοτική αρχή (η τωρινή ακόμα περισσότερο):
Άλλο «λύνω ένα πρόβλημα» και άλλο «μεταθέτω ένα πρόβλημα».
Εδώ κι δέκα χρόνια βλέπουμε συνέχεια μετάθεση προβλημάτων τα οποία φυσικά διογκώνονται και έχουν κορυφωθεί.
Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να ΛΥΣΕΤΕ ή έστω να ΑΜΒΛΥΝΕΤΕ τα προβλήματα.
Σταματείστε επιτέλους να τα μεταθέτετε αλλού.
Αρκετά.
---------
Σημειωση:
1) κε δήμαρχε, οι σύμβουλοί σας σας έχουν ενημερώσει για την απόφαση 30-288 /1996 του Δ.Σ. η οποία δεν έχει ανακληθεί ή τροποποιηθεί;
2) Προ ημερών πυροσβεστκό όχημα δενμπορούσε να προσεγγίσει καιόμενο κλιματιστικό στην πλακάδα του Αγίου. Σκόπιμα δεν αναφέρεται ότι αυτό οφείλονταν στα άφθονα καρεκλοτράπεζα αλλά έμμεσα αποδόθηκε σε αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων. Το ότι η μισή πλακάδα καλύπτεται με καρεκλοτράπεζα η δημοτική αρχή το ξεροκατάπιε. Αν είναι όλα νόμιμα η δημοτική αρχή είναι υπόλογη, αν δεν είναι νόμιμα πάλι είναι υπόλογη.
Φυσικά δεν περιμένουμε ευαισθησίες από μια δημοτική αρχή η οποία αδιαφορεί για τους μονίμους κατοίκους και φροντίζει για τους υπόλοιπους (κάτι απειλές που εκτοξεύονται κατά καιρούς είναι για το θεαθήναι).
 
ΠΗΓΗ: Στη χώρα των Φαιάκων
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search