• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Παρανομίες στις παραλίες και τους αιγιαλούς της Νότιας Κέρκυρας

April 16, 2024 383

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων και Προστασίας Περιοχών Νatura Νότιας Κέρκυρας για τις επιστολές που έχει στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά  τις παρανομίες που συνεχίζουν να υπάρχουν στις παραλίες και τους αιγιαλούς περιοχών της Νότιας Κέρκυρας και κυρίως στην παραλία του Χαλικούνα και του Ισσου.

 

Η ανακοίνωση

Προς τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχει απευθυνθεί με επιστολές του ο Σύλλογος Φίλων και Προστασίας περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας ήδη από το μήνα Φεβρουάριο 2024 επισημαίνοντας τις παρανομίες που συνεχίζουν να υπάρχουν στις παραλίες και τους αιγιαλούς περιοχών της Νότιας Κέρκυρας και κυρίως στην παραλία του Χαλικούνα και του Ισσου.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος απέστειλε επιστολές στην Κτηματική Υπηρεσία Νομού Κέρκυρας, στην Δασική Υπηρεσία Κέρκυρας καθώς και τον ΟΦΥΠΕΚΑ (τον κεντρικό Φορέα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας) μέσω της Μονάδας Προστατευόμενων περιοχών Ιονίων Νήσων που εδρεύει στη Ζάκυνθο).


Στην επιστολή η οποία συνοδευόταν από αδιάψευστο φωτογραφικό υλικό τονίζαμε ότι η ύπαρξη μόνιμης ξύλινης κατασκευής στην παραλία του Χαλικούνα αντί της τροχήλατης καντίνας για την οποία είχε δοθεί άδεια, με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων bar και λειτουργία τουαλέτας με τελικό αποδέκτη τη λιμνοθάλασσα, αντιβαίνει σε κάθε έννοια νομιμότητας και θέταμε τις υπηρεσίες αυτές προ των ευθυνών τους.
Η φετινή τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών και μάλιστα προβλέπεται η Κέρκυρα –και οι παραλίες της- να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η τουριστική δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτην δεν μπορούν να λειτουργούν χωρίς κανόνες και, κυρίως, χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον χάρη στο οποίο αποκομίζουν οικονομικά οφέλη.
Δεδομένου ότι οι αυθαιρεσίες και η παρανομία στις παραλίες και τους αιγιαλούς πέρσι «χτύπησε κόκκινο», υπήρξε, ευτυχώς, η εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς όλους τους εισαγγελείς ώστε να επιβλέπουν την τήρηση των κανόνων και της νομιμότητας στις παραλίες. Παράλληλα, ο Νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις μισθώσεις και χρήσεις παραλιών, θέτει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των παραλιών και των επιχειρήσεων σε αυτές με ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και των αντίστοιχων Δήμων.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, με τις διαμορφωμένες συνθήκες, η κατάσταση στις παραλίες των περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας θα είναι καλύτερη, θα τηρηθούν νόμοι και κανόνες και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα ενεργήσουν ανάλογα με τις αρμοδιότητες και την ευθύνη τους.
Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας θα επαγρυπνεί, όπως έκανε και με την περίπτωση του παράνομου κυνηγιού την περίοδο των γιορτών όπου οι παρεμβάσεις του στις αρμόδιες αρχές είχαν ως αποτέλεσμα το δραστικό περιορισμό του φαινομένου. Καλούμε λοιπόν τους φίλους μας να είναι κοντά στο Σύλλογο για δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος του περιβάλλοντος της περιοχής, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search