• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Έγκλημα της δημοτικής αρχής Β. Χειμαριώτη – Αφαίρεσε τις 50.000 ευρώ για το γήπεδο Αργυράδων

May 29, 2024 797

 

Ένα ακόμα έγκλημα των τοπικών αρχόντων σε βάρος των Αργυράδων. Αυτή τη φορά η δημοτική αρχή Β. Χειμαριώτη με απόφαση τροποποίησης του προϋπολογισμού 2024 αφαίρεσε τις 50.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά οικοπέδου και κατασκευή  γηπέδου στης  Αργυράδες. Εξίσου εγκληματική και η απόφαση αφαίρεσης  από τις σχολικές επιτροπές Α΄θμιας και Β'θμιας συνολικά 93χιλιάδων ευρώ!

Το θέμα ανάδειξε με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσηςίκος Ν. Κουρτέσης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς οι συγκυβερνούντες στην νέα Δημοτική Αρχή θεωρούν μάλλον περιττή την όποια επένδυση στον αθλητισμό και στην νεολαία και έτσι με έκπληξη βλέπουμε ότι κατά την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2024, μηδένισαν!!! τον κωδικό που αφορούσε την αγορά οικόπεδου για την κατασκευή νέου γηπέδου στις Αργυράδες γράφοντας με αυτόν τον τρόπο, ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των Αργυραδιτών, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους..

Κύριοι της συγκυβέρνησης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τουλάχιστον μην καταστρέφετε ότι παραλάβατε!!!»

Σε απάντησή του ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καββαδίας επισημαίνει: «Επειδή εμμέσως εμπλέκομαι ως δημοτικός σύμβουλος, ως μέλος της Δημοτικής Επιτροπής αλλά κυρίως ως Αργυραδίτης, οφείλω να τοποθετηθώ για την ...ενημέρωση - καταγγελία του πρώην αντιδήμαρχου και νυν δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Νίκου Κουρτέση σχετικά με την αφαίρεση του ποσού των 50χιλ ευρώ για την αγορά οικοπέδου για το γήπεδο του Κρόνου στην χθεσινή αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2024.

Μια ενημέρωση που όπως ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωση του "με έκπληξη διαπίστωσε"!!!!

Χθες λοιπόν, σε μια ακόμη συνεδρίαση - παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, οπού μας πήρε μία ώρα να διευκρινήσουμε τι σόι συνεδρίαση ήταν, τακτική ή έκτακτη,  με ερωτήσεις - ανακοινώσεις ή χωρίς, οπού από τα 6 θέματα αν δεν κάνω λάθος τα 5 αποσύρθηκαν (!!!), στο 6ο και τελευταίο θέμα μας ζητήθηκε η έγκριση τακτοποιητικής αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Με μια πολυσέλιδη εισήγηση (11σελ.) γεμάτη πίνακες και αυξήσεις ή μειώσεις κωδικών τα οποία τα είχε ήδη εγκρίνει από τις 8 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή.

Και κάπου εδώ αρχίζει ο εμπαιγμός και η παραπληροφόρηση. Στις 8 Μαΐου ως μέλος της Δημοτικής Επιτροπής είχα όντως λάβει την πρόσκληση μου διαδικτυακά, ώστε να παρευρεθώ στη συνεδρίαση. Ήμουν όμως με βρογχιτιδα και πυρετό και μη βλέποντας κάτι το ιδιαιτέρως σημαντικό στην θεματολογία δεν πήγα.

Ο κύριος Κουρτέσης που ..."εξεπλάγην" ΄ήταν ο "προεδρεύων της συνεδρίασης.(εικ,1) λόγω απουσίας του προέδρου-Δημάρχου κ.Χειμαριώτη!!!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ο ίδιος ως προεδρεύων "ζήτησε από το σώμα να συζητηθει ως εκτός ημερησίας διάταξης " η εν λόγω αναμόρφωση (εικ.2), .....ουπς!!!!!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Δηλαδή την αναμόρφωση όχι μόνο τη γνώριζε από τι; 8/5/24 αλλά θεσμικά υποχρεώθηκε να την εισηγηθεί κιόλας. Και μάλιστα εκτάκτως, χωρίς -προφανώς- εμείς οι απόντες να το γνωρίζουμε, διότι δεν μας είχε αποσταλεί ως τακτικό θέμα. Ο ίδιος μάλιστα ψήφισε "παρών" (εικ.3)…

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μα αν υπάρχει κάτι που με εξοργίζει πραγματικά, αν υπάρχει κάτι που δείχνει τόσο εξόφθαλμα τη σκοπιμότητα της ανάρτησης σας, είναι το αντιγραφο που ανεβάσατε από την μείωση του κωδικού των 50χιλ. ευρώ για το γήπεδο(εικ.4).

Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎ΤΙΤΛΟΣ 00.6731.004 ΠΟΣΟΝ ΑΝΑΜΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΟΥΠΙ, 2024 66.000,00 00.6731.005 AI ΤΕΛΙΚO ΠΟΣΟΝ ΑΝΑΜΩΣΗΣ 15.7112.001 -66.000,00 Έκτακτη Επιχορήγηση A' βάθμιας Σγολικής Επιτροπής Έκτακτη Επιχορήγηση B' βάθμιας Σολικής Επιτροπής Αγορά οικοπέδου για κατασκευή γηπέδου Αργυράδων Καταβολή τους παροχής ειδών ατομικής προστασίας σε χρήμα, 27.000,00 0,00 20.6063.010 Melog -27.000,00 0,00 50.000,00 Melg -50.000,00 0,00 65.308,61 Μείφα -5.000,00 60.308,61 Meloog صة 4ጎሰንል EIK.4‎"‎

Γιατί;;;

Γιατί απο πάνω ακριβώς,(εικ.4), υπάρχουν δύο άλλοι κωδικοί που δείχνουν ότι αφαιρούνται από τις σχολικές επιτροπές Α΄θμιας και Β'θμιας συνολικά 93χιλιάδες ευρώ!!!! Αυτό δεν σας εξέπληξε;;; …

Υ.Γ. Εμείς, όπως και όλη η αντιπολίτευση ψηφίσαμε παρών, άλλωστε η δημοτική αρχή έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Συμβούλιο.

Υ.Γ. 2  Ο δε κωδικός δεν έχει διαγραφεί, αφαίρεση ποσού έγινε, πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε ως Αργυραδίτες και να αρχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα!!!!

Φτάνει πια η κοροϊδία 21 χρόνων για το γήπεδο!

Αυτός ήταν ο τίτλος του πρωτοσέλιδου του τελευταίου φύλλου της «Φωνής των Αργυραδιτών», αρ. 174, Ιαν – Μαρτ. 2024. Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέραμε ότι «Η νέα δημοτική αρχή του Β. Χειμαριώτη έχει ιερή υποχρέωση να κάνει τα πάντα για να αποκτήσουν οι Αργυράδες γήπεδο.

Να θυμίσουμε για τους τοπικούς μας άρχοντες και τους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας ότι πριν από 20 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν.»

Αντί η δημοτική αρχή Β. Χειμαριώτη να προχωρήσει στην κατεύθυνση υλοποίησης του δίκαιου αιτήματος των Αργυραδιτών, αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα αφαιρώντας από το ποσό των 50.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου και κατασκευή  γηπέδου στης  Αργυράδες!

Και μάλιστα αυτή απόφαση πάρθηκε χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις και με τη σύμφωνη γνώμη ή και την ανοχή εκπροσώπων των Αργυραδιτών και τοπικών φορέων. Ο εξευτελισμός δεν έχει όριο. Ο κατήφορος ενός χωριού το το οποίο από κάθε άποψη συρρικνώνεται και συνεχώς αφαιρούνται υπηρεσίες και υποδομές δεν έχει τέλος. Να θυμίσουμε ότι στις Αργυράδες έχει πάψει να λειτουργεί Ταχυδρομεί. Να θυμίσουμε ότι το Πυροσβεστικό κλιμάκιο με έδρα Αργυράδες αποτελεί παρελθόν.  Να θυμίσουμε ότι η μελέτη για τον περιφερειακό δρόμο των Αργυραδων έχει πεταχτεί από τις προηγούμενες περιφερειακές αρχές στο καλάθι των σκουπιδιών. Να θυμίσουμε ότι αν δεν υπήρχε – για μια και μοναδική φορά – η αντίδραση των κατοίκων ο κάμπος των Αργυράδων θα είχε μεταβληθεί σε χωματερή με την κατ΄ ευφημισμόν ονομασία ΣΜΑ.

Το γήπεδο Αργυράδων και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Ανεκπλήρωτες έμειναν  οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. «Μη βιάζεστε θα σας καλύψω όλους» είπε στους δημάρχους ο τότε υφυπουργός Γ. Φλωρίδης  στις 14 Ιουλίου 2000 σε σύσκεψη στην Ιόνιο Βουλή εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ¨Ελλάδα 2004».

Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση στην Ανάληψη. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ.

Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Όπως, όμως, είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις . Ωστόσο η έκταση στην Ανάληψη χρησιμοποιείται από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας στη θητεία Κ. Λέσση, ενώ ο ίδιος όταν τίθεται θέμα κατασκευής γηπέδου τονίζει ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και δεν μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο!

Με την ευκαιρία να ξαναθυμίσουμε τα πρόσφατα επεισόδια στο σίριαλ της 19χρονης κοροϊδίας: τις δηλώσεις Στ. Γκίκα στις Αργυράδες προεκλογικά (28 Ιουνίου 2019):

«Μιλώντας για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Κρόνος Αργυράδων» που φέτος ανέβηκε στην Football League, ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ομάδος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο». Μέχρι τώρα ο Στ. Γκίκας φρόντισε για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων στα γήπεδα Λευκίμμης και Πετριτή και πολύ καλά έκανε. Για το γήπεδο Αργυράδων έχει κάνει καμιά ενέργεια!

Να θυμίσουμε  ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης σε παρεμβάσεις του για θέματα αθλητικών υποδομών ακόμα και σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ε. Αυγενάκη «έχει ξεχάσει» το γήπεδο Αργυράδων. Καμιά απολύτως αναφορά στο συγκεκριμένο θε΄μα και από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκη! Όλο και περισσότερο «χάνουν» τη μνήμη τους για τις Αργυράδες και το αίτημα για αθλητικό κέντρο οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι 

Να θυμίσουμε, ακόμα,  ότι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και από την ΠΙΝ  ανακοινώθηκαν αρχές του 2022 συνολικά δυόμιση εκατομμύρια ευρώ περίπου  για συγκεκριμένα αθλητικά έργα. Ωστόσο για τις Αργυράδες και τον Κρόνο ούτε ευρώ!

Να θυμίσουμε, τέλος,  ότι στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων/ Π.Ε. Κέρκυρας, για το Οικονομικό έτος 2022, υπάρχουν αρκετά αθλητικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στης Κέρκυρα ύψους περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ε! Ναι σε αυτά προβλέπονται μηδέ ευρώ για τις Αργυράδες. Η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο.

Πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2023

 

Μετά από πρόταση, του Δημάρχου Κώστα Λέσση,  σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, αποφάσισε την αγορά οικοπέδου για κατασκευή γηπέδου του ιστορικού Κρόνου Αργυράδων. Ο Δήμαρχος πιστός στις δεσμεύσεις του μετά την αγορά του οικοπέδου, δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί και για την κατασκευή του.» Αυτή ήταν η ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση για την απόφαση της 30ης Αυγούστου 2023. Και ο αντιδήμαρχος Ν. Κουρτέσης ακόμα πιο … προχωρημένος γράφει: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!». Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν και να γραφτούν για τις παραπάνω δηλώσεις. Σίγουρα ισχύει η γνωστή ρήση «άνθρακες ο θησαυρός». Το σίγουρο είναι ότι ενάμιση μήνα, περίπου, πριν από τις δημοτικές εκλογές το «ιστορικό» δούλεμα των Αργυραδιτών για το γήπεδο παίρνει άλλες διαστάσεις χοντρής κοροϊδίας! Να θυμίσουμε ότι «ιστορική μέρα» ήταν και η 27η Μάρτη 2023 που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας με εισήγηση του Δημάρχου Κ. Λέσση αποφάσισε την έγκριση 40.000 ευρώ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για την «αγορά οικοπέδου γηπέδου Αργυράδων». Σίριαλ κοροϊδίας!

Δε «χώρεσε» το γήπεδο Αργυράδων στο υπόμνημα της ΕΠΣΚ - Drepani.gr -  Argyrades.gr - news

Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται!

Το έχουμε τονίσει και θα το πούμε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.

Εμείς θα συνεχίζουμε άβουλοι και μοιραίοι να τους χειροκροτάμε;

Ας μην ξεχάσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και σε κάθε επόμενη εκλογική διαδικασία να προσέλθουμε προβατηδόν για να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους μας. Αυτούς που διαρκώς θα βάζουν το προσωπικό ή κομματικό σμυφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου.

 

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,

ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,

κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943

Το ζήτημα έχει τεθεί: Ο δρόμος της συσπείρωσης και της αντίστασης, όπως έδειξε η ματαίωση των σχεδίων για ΣΜΑ στα Λεύτερα είναι μονόδρομος! Ή θα ξυπνήσουμε και θα τους σταματήσουμε να μας «γράφουν» εκεί που μας «γράφουν» ή θα τους «γράψουμε» εμείς …

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search