Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Το Δ.Σ. διαπίστωσε με λύπη του ότι τα πράγματα έχουν παραμείνει όπως πέρσι και ίσως σε ορισμένα σημεία έχουν χειροτερεύσει. Ειδικότερα, ενώ είμαστε στα μέσα του Ιούνη του 2024, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Βίδο είναι εγκαταλειμμένες και σε αχρηστία, τα ιστορικά εμβληματικά κτίρια είναι αφημένα στη φθορά του χρόνου, οι δημοτικές κατασκηνώσεις είναι παρατημένες, η δημιουργική απασχόληση είναι αβέβαιο αν πραγματοποιηθεί στο Βίδο, η προστασία του δάσους και του φυσικού κάλλους του Βίδο είναι αφημένα στην τύχη και στη σύμπτωση της μοίρας, η σύνδεση με το καΐκι είναι μια Οδύσσεια χωρίς τέλος, εφόσον για τη λειτουργία του δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Επίσης, έκπληκτα τα μέλη πληροφορηθήκαμε τον τεράστιο κίνδυνο που φέρνει η αίτηση της μισθώτριας εταιρείας ΙΚΟΣ να παραχωρηθεί η έκταση της εξέδρας, ακριβώς μπροστά από το χώρο του κυλικείου, για την λεγόμενη «εξυπηρέτηση των επισκεπτών». Είναι το ίδιο κομμάτι που για δύο καλοκαίρια αυθαίρετα είχε καταπατήσει και όταν καταγγέλθηκε, ζήτησε συγνώμη και αποσύρθηκε.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κερκυραίων, στο οποίο διαβιβάστηκε η αίτηση αυτή, δυστυχώς γνωμοδότησε θετικά προς το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία στη συνεδρίαση του αρμόδιου αντιδημάρχου και υπεύθυνου του Βίδο κου Σπύρου Νεράντζη ο οποίος ακόμα μια φορά υπερασπίστηκε την πρόταση. Η θετική γνωμοδότηση ψηφίστηκε μόνο από τα μέλη που πρόσκεινται στη Δημοτική πλειοψηφία και μόνο μια σύμβουλος καταψήφισε.

Ο Σύλλογός μας βλέπει να στρώνεται ο δρόμος για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της μισθώτριας εταιρίας ΙΚΟΣ  στη νησίδα του Βίδο. Ύστερα μάλιστα από τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει έναντι των ντόπιων επισκεπτών για τους οποίους είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του εστιατορίου αφού λειτουργούσε ουσιαστικά ΜΟΝΟ για τους πελάτες του. Και ρωτάμε, σκέφτεται η νέα δημοτική αρχή να της προσφέρει την εξέδρα των 1000τμ,  το μπαλκόνι του Βίδο, 10 μήνες πριν από τη λήξης μίσθωσης;

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο αδιανόητο!!!

Φύγετε δηλαδή Κερκυραίες και Κερκυραίοι, εξαφανιστείτε κατασκηνώσεις και ενοχλητικά παιδιά  για να απολαύσουμε εμείς αυτό που εσείς με αγώνες αποκτήσετε το 1985!! «Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» όπως λέει ο λαός μας.

Είναι αδύνατο το Διοικητικό μας Συμβούλιο να πιστέψει ότι ο νέος δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για το Βίδο (2019-2022) θα κάνει ένα τόσο σοβαρό λάθος, για να μην πούμε έγκλημα, που έρχεται σε αντίθεση με την επανειλημμένα εκφρασμένη προεκλογική του θέση.

Ας σημειωθεί ότι εδώ και ενάμιση μήνα το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει ζητήσει δύο φορές να τον επισκεφτούμε χωρίς καμία απάντηση.

Η διοίκησή μας επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του συλλόγου σύμφωνα με την οποία η ύπαρξη της ΙΚΟΣ στο Βίδο δεν είναι καθόλου συμβατή με το ρόλο του νησιού για την κοινωνία και την ιστορία του.

Γι’ αυτό ζητούσαμε και ζητάμε στην επόμενη διακήρυξη δημοπρασίας να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η χρήση του Βίδο με σεβασμό στους κατοίκους και όλους τους επισκέπτες του νησιού, με σεβασμό στην ιστορία και το ρόλο του νησιού. Με ένα εστιατόριο και κυλικείο που ισόρροπα με το περιβάλλον θα λειτουργούν για όλες και όλους.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα που έχει πρόσφατα δημιουργηθεί με την πλαζ του Μον Ρεπό και αποφάσισε την αμέριστη συμπαράσταση του συλλόγου μας στον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στην ακτή ολόκληρο το 24ωρο. Είναι ανεπίτρεπτο η μισθώτρια εταιρεία να κλείνει την είσοδο στις 9:00 μμ. Την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή η οποία καλείται από τη μια μεριά να καταστήσει  εφικτή την απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού και από την άλλη να προστατεύσει το συνορεύον με τις λουτρικές εγκαταστάσεις άλσος του Μον Ρεπό. Ας υποβληθεί και σε κάποιες δαπάνες. Είναι κάτι που όχι μόνο δικαιολογείται αλλά είναι και επιβεβλημένο».