• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

«Ποτέ πια επιθετική συμπεριφορά!» - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας

June 13, 2023 2059

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, συνεχίζοντας την παράδοση πραγματοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υλοποίησε το έργο Erasmus+ (project) με τίτλο «Ποτέ πια επιθετική συμπεριφορά!».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμφάνιση επιθετικών συμπεριφορών και να ενθαρρύνει την προώθηση της ενσυναίσθησης. Επίσης, στόχο αποτελεί η δημιουργία συνεργατικού κλίματος, το οποίο αναμένεται να περιορίσει τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Αναλυτικότερα, κατά την υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε κινητικότητα τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών:

 - δύο (2) εκπαιδευτικοί (Βασιλεία Δημτσιάδου και Ισμήνη Παπανικολάου) στη Βουδαπέστη, από τις 8 έως τις 13 Μαΐου 2023, για την παρακολούθηση σεμιναρίου με τίτλο «Preventing and Intervening in (Cyber) bullying» (Πρόληψη και Παρέμβαση στον Εκφοβισμό φυσικό και ψηφιακό)

δύο (2) εκπαιδευτικοί (Λευτέρης Ατσοπάρδης και Στέφανος Νικηφόρος) στη Βαρκελώνη, από τις 14 έως τις 21 Μαΐου, για την παρακολούθηση σεμιναρίου με τίτλο «Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention» (Διαχείριση Συγκρούσεων, Συναισθηματική Νοημοσύνη και Πρόληψη του Εκφοβισμού).

Από τη συμμετοχή τους αυτή, οι εκπαιδευτικοί αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη διαχείριση συγκρούσεων, την ενδυνάμωση των ομάδων, τη συναισθηματική νοημοσύνη και την ενεργητική ακρόαση. Γνώρισαν επίσης, πρακτικές δραστηριότητες για εφαρμογή στη διδακτική πράξη με στόχο την καλλιέργεια της συνεργατικότητας, της ενσυναίσθησης, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με συναδέλφους από άλλες χώρες και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ως επόμενο στάδιο για την ολοκλήρωση του σχεδίου πραγματοποιείται διάχυση των νέων ιδεών και πρακτικών στη σχολική κοινότητα με σκοπό την υιοθέτηση τους από όλους τους εκπαιδευτικούς και την υλοποίηση σχετικών δράσεων στη σχολική κοινότητα.

erasmus
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search