• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Βήματα Υλοποίησης Απεργίας – Αποχής από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης

October 30, 2023 2129

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Βήματα Υλοποίησης Απεργίας – Αποχής από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης

Ανακοινώθηκε η νέα εγκύκλιος για την ατομική αξιολόγηση του έτους 2023. Οι νεοδιόριστες/οι και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί όλων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της χώρας, θα αρχίσουν να λαμβάνουν προσωπικά email από τις δ/νσεις εκπαίδευσης. Πιθανόν τις επόμενες μέρες να βρεθούν αντιμέτωπες/οι με τους αξιολογητές τους. Θα κληθούν σε συνάντηση με τον αξιολογητή για να καθοριστεί το πλαίσιο της αξιολόγησης (καθήκον σε εξωδιδακτικό χρόνο) και να καθοριστούν η μία ή οι δυο διδακτικές ώρες που ο/η αξιολογητής/τρια θα μπει για να παρακολουθήσει το μάθημα τους.

Ήδη την περσινή χρονιά δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα αρνήθηκαν να συναινέσουν κι υπέγραψαν μαζικά Απεργία/Αποχή και μπλόκαραν τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας.

Σήμερα είναι οι νεοδιόριστοι και αμέσως μετά όλοι οι υπόλοιποι. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν είναι ατομικό. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ εκπαιδευτικών και σχολείων δε θα περάσει!

Θα μας βρουν απέναντι συλλογικά, μαζικά, μαχητικά! Θα ακυρώσουμε και θα μπλοκάρουμε την αξιολόγηση, όπως χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες σε όλη την χώρα μέχρι τώρα! Κανένας και καμία μόνος/-η!

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετέχει στην Απεργία/Αποχή από την ατομική αξιολόγηση και στις στάσεις εργασίας, όχι από αλληλεγγύη στους νεοδιόριστους, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που επιδιώκει διαχρονικά την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την προώθηση της αυτόνομης σχολικής μονάδας που θα λειτουργεί με όρους αγοράς.

Συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης της Απεργίας – Αποχής:

1. Δηλώνουμε άμεσα απεργία-αποχή (εάν δεν το έχουμε ήδη κάνει) υπογράφοντας την αντίστοιχη δήλωση της ΟΛΜΕ που έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και την πρωτοκολλούμε.

2. Αν οι αξιολογητές επικοινωνήσουν μαζί μας με mail, μήνυμα, τηλέφωνο, τους απαντάμε ότι συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ. Εκεί σταματάει η επικοινωνία μας με τον αξιολογητή κι ενημερώνουμε την ΕΛΜΕ.

3. Δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε συμπληρώνουμε τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν δίνουμε στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή, για να εντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας.

4. Αν ο αξιολογητής εμφανιστεί στο σχολείο για να παρακολουθήσει τη διδασκαλία, τότε δηλώνουμε τη στάση εργασίας, που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ (και θα προκηρύσσει κάθε μήνα) και αποχωρούμε από την αίθουσα. Στις επισκέψεις που προηγούνται και σε οποιαδήποτε άλλη επαφή με τον αξιολογητή μας καλύπτει η Απεργία - Αποχή.

Στην περίπτωση αυτή όμως ο Σύλλογος Διδασκόντων θα πρέπει να σταθεί δίπλα στο συνάδελφο που αντιστέκεται και συμμετέχοντας και οι υπόλοιποι συνάδελφοι στη στάση εργασίας, να «μπλοκάρουν» όλοι μαζί τη διαδικασία αξιολόγησης.

Ενημερώνουμε άμεσα και απευθυνόμαστε στην ΕΛΜΕ για περισσότερη ενημέρωση, στήριξη και αλληλεγγύη!

Απαιτούμε να εκδοθούν όλες οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης με αφορμή και την εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής των Ομοσπονδιών, στις 15 Νοεμβρίου!

Όλοι και όλες στην απεργία – αποχή!

Όλοι και όλες στις στάσεις εργασίας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search