• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δεκάδες κενά σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας στην Κέρκυρα

November 08, 2023 2243

Η κατάσταση στην Κέρκυρα με τα κενά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεκάδες κενά υπάρχουν ακόμα σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας σε όλες τις ειδικότητες. Υπάρχουν σχολεία σε όλη την Κέρκυρα, όπου οι μαθητές κάνουν 4ωρα και 5ωρα για όλη σχεδόν την εβδομάδα. Και κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα γίνει η επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Το υπουργείο Παιδείας αντί να κοιτάξει να καλύψει τα κενά, ρίχνει το βάρος για μία ακόμα φορά στους εκπαιδευτικούς, βάζοντας στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Αναλυτικά:

Για τα κενά στην Κέρκυρα

Η κατάσταση στην Κέρκυρα με τα κενά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεκάδες κενά υπάρχουν ακόμα σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας σε όλες τις ειδικότητες. Υπάρχουν σχολεία σε όλη την Κέρκυρα, όπου οι μαθητές κάνουν 4ωρα και 5ωρα για όλη σχεδόν την εβδομάδα. Και κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα γίνει η επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Το υπουργείο Παιδείας αντί να κοιτάξει να καλύψει τα κενά, ρίχνει το βάρος για μία ακόμα φορά στους εκπαιδευτικούς, βάζοντας στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Έτσι σε ένα σχολείο αντί τα παιδιά να δουν τον εκπαιδευτικό να μπαίνει και να τους κάνει κανονικά μάθημα, θα δουν να τους κάνει μία φορά στις δύο βδομάδες ή να μπαίνει λιγότερες ώρες από το κανονικό, πχ αντί να κάνει 4 ώρες μαθηματικά την εβδομάδα, θα κάνει 2 ή 3 ώρες. Σε άλλο σχολείο αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν από τρεις ώρες υπερωρία ο καθένας, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του εκπαιδευτικού που υπάρχει. Προσπαθεί το υπουργείο να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν «εκ των ενόντων», αδιαφορώντας όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όχι μόνο για το δικαίωμα των συναδέλφων αναπληρωτών στην εργασία, αλλά και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, που φτάνουμε στα Χριστούγεννα και δεν έχουν καθηγητή να μπει στην τάξη τους.

Όλα αυτά τα προβλήματα δε θα υπήρχαν, αν όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα, έκαναν τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να ήταν στην θέση τους την 1η Σεπτέμβρη.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές της Διοίκησης και να μη δεχτούν τις προφορικές της εντολές!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί:

· Να γίνει άμεσα η νέα φάση των αναπληρωτών.

· Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

· Κάλυψη όλων των κενών σε μια φάση.

· Καμία υποχρεωτική υπερωρία σε κανέναν εκπαιδευτικό

ΥΓ: Κατά τα άλλα, «η ΟΛΜΕ κρατάει ομήρους τους μαθητές», σύμφωνα με το χυδαίο σκίτσο της Καθημερινής. Η -κατά τα άλλα- «λαλίστατη» εφημερίδα δεν έχει να πει μια κουβέντα για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search